NURIA SCHOENBERG NONO / STEFAN LITWIN: Om Luigi, lydane og stilla

JANICKE SCHØNNING: PENN

Kl 1800
Stad: Logen

PENN 


Janicke Schønning (1974) viser PENN, en tekstinstallasjon med blekk og papir, i foajeen på Logen teater under Borealisfestivalen 2007.
I Schønnings arbeider er det ofte noe som har kommet ut av proposjoner, i dette tilfellet er det ordene.  Tekstene i installasjonen er skrevet etter fri assosiasjon. Ved ikke å sensurere kan resultatet bli vel så direkte og sentimentalt, som skjønt. Noen ganger kommer det utagerende og banalt til utrykk i tekstene, f eks DIN KØDD!!!!!!! og til tider mer poetisk - mine kyss er fremtiden. Ordene blir like mye avfall som poesi, selv om utgangspunktet for skrivingen er ønsket om det poetiske.  Denne motsigelsen er viktig i arbeidet. Ordene blir babbel og avfall som har oppstått i en frenetisk aktivitet, motivert av ønsket om å være utenfor ordenes grense – der poesien egentlig er.


Schønning er utdannet ved Central St. Martins i London og er bosatt i Oslo siden 2004 da hun flyttet tilbake. Hun arbeider hovedsaklig med tekst og tegning i installasjon, der skala og omfang, og den direkte arbeidsmetoden med enkle materialer som blekk og papir, er kjennetegnende. Installasjonene er ofte stedsspesifikke og i spenning mellom det private og offentlige.