Åpning av festivalutstilling og konsert med Stephen Prina

 

Fredag  27. februar kl 19:00 åpner årets festivalutstilling i no 5 / Bergen Kunsthall.

Utstillingen er produsert av Bergen Kunsthall i samarbeid med Borealis.

Den amerikanske kunstneren Stephen Prina er en av de viktigste representantene for postkonseptuelle strategier i samtidskunsten. Prina har gjort den klassiske konseptkunsten, og samtidig dens historiske forløper, modernismen, til startpunktet for sin egen kunstproduksjon.

Stephen Prina stiller i sine verk opp en kompleks poetikk som utforsker forholdet mellom kunstnerisk produksjon, presentasjon og resepsjon. Han problematiserer den utvekslingen som alltid er tilstede i mellomrommet mellom et kunstverk og dets kunsthistoriske referanser, historiske forløpere og direkte innflytelse, enten disse henvisningene er obskure og bortgjemte eller direkte synlige i verket. Prinas verk blir fortettede omdreiningspunkt for et nesten uoverkommelig antall referanser og henvisninger til andre verk, samt ulike nivåer av kontekstuelle betydningslag.

 

Lørdag 28. februar kl 21:00 holder Prina en av sine sjeldne solokonserter på Landmark, hvor han vil spille både egne låter og et utvalg versjoner av klassiske evergreens. Som allerede anerkjent billedkunstner, ble Stephen Prina aktiv også som musiker på midten av nittitallet.

Prinas eget soloalbum Push Comes to Love kom på indielabelen Drag City i 1999. Albumet er produsert av David Grubbs og Jim O’Rourke, og med på laget hadde Prina en kremliste av musikere som blant andre John McEntire og Sam Prekop, kjent fra band som Sea and Cake og Tortoise.

Stephen Prina presenteres i samarbeid med Borealisfestivalen. Under konserten blir det også presentasjon av Borealis sitt program og trekning av gratis dagspass til festivalen blant publikum før konserten.