SPRINGBOARD BOREALIS, FØRÅPNING PÅ LEPRAMUSEET 22. MARS

 

Det dynamiske miljøet ved komposisjonslinjen på Griegakademiet har fått æren av å stå for «åpning før åpningen» av Borealisfestivalen. Det gjøres ved å arrangere SPRINGBOARD BOREALIS – en spektakulær konsert og utstilling på Lepramuseet, stedet hvor de spedalske helt frem til 1900-tallet kunne få bo og få behandling. Og hvor de slapp å bli utstøtt.

 

Med disse omgivelsene som bakgrunn har komponistene skrevet musikk som vil bli fremført av studenter ved Griegakademiet.

 

Velkommen til en helt spesiell og atmosfærisk konsert! NB! Husk varme klær!

Sted: Lepramuseet i Bergen, Kong Oscars gate 59
Tidspunkt: søndag 22 mars kl. 19.00

 

Mer om komposisjonsstudiet ved Griegakademiet:
Komponistlinjen ble bygget opp gjennom nittitallet, og Morten Eide Pedersen har ledet utdanningen siden 1996. Gjennom disse årene har flere av studentene gjort seg kraftig bemerket, ikke bare i Norge men også i utlandet.

 

Tidligere masterstudent Ruben Sverre Gjertsen har f.eks fått fremført flere verker av Ensemble Intercontemporain (et av verdens beste samtidsmusikkensembler), og senere fått prestisjebestilling av selveste Pierre Boulez til Luzernfestivalen. I tillegg har flere andre studenter blitt fremført i en rekke land og på store festivaler. Også noen av de nåværende studentene har fått «eksportert» musikken sin ut av Norge. Miljøet har hele tiden vært kjennetegnet av en stor nysgjerrighet og en åpenhet for å få være forskjellige (som ikke er typisk for alle institusjoner...)

 

Studiet er seksårig og har for tiden åtte studenter. Dette er en dynamisk gjeng med svært ulik alder, bakgrunn og utgangspunkt for å lage musikk. Mange ting blir prøvd, mange ting blir forkastet, men hele tiden med en vilje til å skape og en vilje til å utfordre seg selv. Og de er byens og Norges fremtidige komponister.

 
Leprapasient