BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER

BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER

Kl 1900
Stad: Grieghallen

 

Kjell Mørk Karlsen: SYMFONI NR. 3 «ISSLOTTET»; 1986

 

Biosphere: BESTILLINGSVERK; 2009 (URPREMIERE)

 

Nils Henrik Asheim: CATCH LIGHT; 25 MIN; 2009 (URPREMIERE)

 

Biosphere, eller Geir Jenssen, er en av Norges mest betydelige artister innen elektronisk musikk. Som en av ambientsjangerens grunnleggere og gudfar for hele det elektroniske musikkmiljøet i Tromsø på nittitallet, er han blant dem som ikke bare har laget god musikk, men som i tillegg har påvirket andre til å skape videre, en slags innstifter av diskursen. Når han med dette debuterer som komponist for fullt orkester, med et bestillingsverk til Borealis, er det intet mindre enn en begivenhet i seg selv.

 

Men Jenssen får ikke orkesteret for seg selv, han må dele det med langt mer rutinerte komponister. Nils Henrik Asheim er en av norsk samtidsmusikks mest meritterte, to ganger har han mottatt pris for «Årets verk» av Norsk Komponistforening. Også han presenterer en urfremføring under årets Borealis.

 

I likhet med Nils Henrik Asheim er Kjell Mørk Karlsen en allsidig og erfaren komponist. Her får publikum møte symfonikeren Mørk Karlsen som særlig trådte fram etter studieopphold med Joonas Kokkonen i Finland. Hans tredje symfoni skriver seg fra midten av åttitallet og har blant annet blitt spilt inn av BFO. Populær samtid med andre ord!

 

Konserten arrangers i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, og har mottatt støtte fra Komponistenes Vederlagsfond.

 

Facebook iconMeld deg på Facebook-evenementet!