På denne siden vil du finne litt informasjon om hvordan du kan komme deg rundt i byen, hvor du kan bo, hvordan du kommer til våre arenaer, litt om været og noen lokale tips. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen

ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT
ANKOMST I BERGEN, HOTEL OG SPISESTEDER 
TURIST I BERGEN, EN HURTIGSTART GUIDE
VIKTIG INFORMASJON

For det første: ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene – og det er faktisk lovet snø en av dagene! Ta med deg en regnjakke om du har. Vær forberedt! Ordtaket ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær” er en leveregel i Bergen.

ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT

Så, Bergen. En liten by. Vi spøker virkelig ikke. Du ka nå nesten alle arenaene våre til fots. Selvfølgelig er det opp til deg selv i hvilken grad du ønsker å føye deg etter denne bergenstradisjonen. Vi vil selvfølgelig gi deg noen topp tips når det gjelder offentlig transport også.

Konserten på Fjell festning er faktisk den eneste plassen du ikke kan gå til – men vi har buss klar til deg også om du ikke kjører ditt selv. Vi har også laget dette kartet i Google Maps. Her har vi plottet in alle arenaer. Vi har i tillegg lagt inn Hotel Augustin og Festplassen som er gode referansepunkter.

BERGEN KUNSTHALL, No 5 og LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5)
Disse arenaene er alle i samme bygning. Et større grønt bygg rett ved Festplassen. For å komme seg dit foreslår vi en hyggelig liten gåtur fra det stedet du måtte befinne deg på. Det enkle er ofte det beste.
I tillegg til en hel del konserter og arrangementer, så kommer du også til å kunne finne Festivalkontoret her fra onsdag til søndag. Da vil vi holde åpent fra 11.00-16.00. Her vil du kunne møte representanter fra Borealis gjengen som vil kunne svare på alle de spørsmål du måtte ha. Festivalbillettene dine kan også hentes her.

BERGEN STORSENTER (Strømgaten 8)
Dette er byens største kjøpesenter hvor konserten med Kammerkoret GNEIS starter lørdag og det er her du går inn i tunnelen til Bergen busstasjon som Jonáš Gruska omdanner til et instrument. Dette kjøpesenteret ligger på motsatt side av Lille Lungegårdsvann når du står på festplassen. Dette skal være skiltet bra.

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6)
Byens flotte offentlige bibliotek ligger rett ovenfor Bergen Storsenter, og er kledd som en grå murbygning.

FJELL FESTNING (Festningsvegen, 5357 Fjell, Sotra)
Det vil være busser som frakter publikum til denne arenaen som er en tidligere tysk militærforlegning utenfor Bergen. Dette blir et spesielt arrangement du ikke vil gå glipp av. Bussene går fra Bergen Busstasjon Perrong P. Første buss går kl. 13.00 og er tilbake i sentrum kl. 16.15. Buss nummer 2 har avgang kl. 14.30 og er returnert i Bergen sentrum kl. 17.45.

Eller du kan kjøre til Fjell festning i egen bil. Kjør da helt opp til festningen og avvent instruks fra Borealis sine folk på stedet for konsertstart.

GRAND BERGEN (Nedre Ole Bullsplass 1)
Denne arenaen er et selskapslokale som ligger i samme gate som Ole Bull-statuen. Med utgangspunkt på Festplassen med Lille Lungegårdsvannet i ryggen fortsetter du over bilveien forbi et rundt bygg ved navn paviljongen for så å krysse enda en bilvei. Da befinner du deg på Ole Bulls plass, og kan se arenaen på din høyre side ved siden av Peppes Pizza.

GRIEGHALLEN, PEER GYNT-SALEN (Edvard Griegs plass 1)
Kryss sidegaten mellom KODE 4 bygget og Bergen Kunsthall, der vil du se ett stort signalbygg med høye vinduer som da er Grieghallen. Peer Gynt-salen, der konserten skal holdes ligger i 2. etasje i Grieghallen, inngang fra den åpne plassen mot Nygprdsgaten. Følg Borealis-skiltene.

KODE 4 – TÅRNSALEN & TRAPPEHUSET (Rasmus Meyers Allé 9)
Tårnsalen er det runde tårnet som er på toppen av museumsbygningen som heter KODE 4. Bare noen få skritt fra Bergen Kunsthall. Trappehuset er på veien opp til Tårnsalen. I dette bygget finner du også restauranten Lysverket hvor vi avslutter torsdagskvelden etter konsertene her i bygget.

NYKIRKEN (Strandgaten 197b)
Åpningskonserten starter i denne fantastiske korskirken fra 1700-tallet. Start på høyre ende av Torgallmenningen når du er vendt vekk fra Festplassen. Videre skal du gå nedover gaten som heter Strandgaten. Du passerer Kløverhuset og masse butikker på veien og fortsetter til du kommer til et stort veikryss med trafikklys. Deretter fortsetter du fire kvartaler på samme gate og du vil ha Nykirken på din høyre side.

HAVFORSKNINGSINSTITUTTETS SKUR 17 (Nykirkekaien 1)
Andre del av åpningskonserten vil foregå i skuret ved Havforskningsinstituttet. Det blir vist vei fra Nykirken til denne arenaen. Det er et steinkast unna, rett over veien.

ROM8 (Vaskerelven 8)
Vi starter fra Festplassen igjen og står slik at du har Lille Lungegårdsvann til venstre for deg. Gå langs fortauet, etter et kvartal tar du til høyre. Nå skulle du befinne deg i gaten som heter Vaskerelven. Fortsett rett frem og du burde snart kunne se Rom8 på høyre side.

LYDGALLERIET og ØSTRE (Østre skostredet 3)
Vi starter nok en gang fra Festplassen, men denne gangen med Lille Lungegårdsvann på vår høyre side. Gå rett frem. Du vil passere rådhuset på din høyre side, og krysse Småstrandgaten. Fortsett å gå. Første gate til høyre nå heter Vestre Skostredet. Gå enda et kvartal og du finner Østre Skostredet. Gå nå mot høyre, og du burde kunne se arenaen på din høyre side.

BIKS – Bergen Internasjonale Kultursenter (Kong Oscars gate 15)
Dersom du følger veibeskrivelsen til Østre, men fortsetter rett frem i stedet for å vende inn i Østre Skostredet, så finner du BIKS på di høyre side i enden av veien, på hjørnet Skostrædet/Kong Oscars Gate.

ANKOMST BERGEN og BOMULIGHETER

Dersom du flyr kan du ta Flybussen til sentrum – det tar bare 30 minutter. Busstoppet er rett utenfor flyplassen og har avganger hvert 15. minutt. De tre hovedstoppene i byen er Festplassen, Torget og Bryggen. Du kan finne mer informasjon her. Dersom du ankommer med tog, så er det greit å vite at togstasjonen ligger midt i sentrum, og i gangavstand fra stort sett alle byens hotell.

Bergen er en hyggelig og kompakt by, og i selve bysenteret er det lettest å ta seg frem til fots. Arenaene på Borealis 2017 ligger som nevnt også svært nærme hverandre. Skulle du likevel ønske å benytte deg av offentlig transport, så finner du alt du trenger på Skyss.no

Taxi er jo også en mulighet. Taxiholdeplass i Bergen sentrum ligger på Øvre Ole Bulls Plass 6, rett i nærheten av Grand Bergen. Det er billigere å praie en taxi fra gaten eller fra en taxihodelplass, istedenfor å bestille over telefon.

Bergen Taxi 07000 – Taxi1 05501 – Bryggen Taxi 55 70 80 90

Men Bergen er også en nydelig by for å ta seg en sykkeltur. Her er noen steder man kan leie sykkel, og hotel Augustin kan også formidle kontakt.

Armadillo Bike Shop
Steinkjellargaten 8, 5003 Bergen
+47 55 31 23 63
Bergen Basecamp
Holmedalsgården 3, 5003 Bergen
post@dengronnesykkel.no

HOTEL

Augustin Hotel i Bergen sentrum har et godt tilbud for alle besøkende til Borealis. Når du booker rom på hotellet, så oppgi fordelskoden «bore123”. Skriv så inn dato og antall gjester. Du vil nå få se festivalprisene.

CAFÉer; SPISESTEDER; BARER (tett på konsertlokalene)

Under finner du våre favoritt spisesteder og cafeer. Nordmenn er et av folkeslagene som drikker mest kaffe i verden. Tradisjonelt går det i svart traktet kaffe, men kaffeentusiaster med en dreven smak for eksklusiv espresso-basert drikke finner også en favoritt her.

Landmark Café
Rasmus Meyers allé 5

Don Pippo
Christies gate 11

Naboen
Sigurds gate 4

Kaffemisjonen
Øvre Korskirkeallmenning 5

Godt Brød
Vetrlidsallmenningen 19

Apollon
Nygårdsgaten 2A

Pingvinen
Vaskerelven 14

Kafe Special
Christies gate 13

Kafé Magnus
Gulating Plass 1

Bergen Kaffebranneri
Kong Oscars gate 10

Blom
John Lunds plass 1

Muskedunder
Foreningsgaten 1

Lysverket
Rasmus Meyers allé 9

Cafe Opera
Engen 18

Smakverket
Rasmus Meyers allé 3

Det lille kaffekompaniet
Nedre Fjellsmauet 2

Hallaisen
Skostredet 5

Legal
Christiesgate 11

TURIST I BERGEN, EN HURTIGSTART GUIDE

For det første: finn frem til Festplassen. Dette er byens hjerte, med Lille Lungegårdsvann rett ved siden av. Vi benytter oss av denne plassen som startpunkt i vår hurtig-guide for Bergensturister.

Stå på fortauet. Ha Lungegårdsvannet på din høyre side. Se rett frem. Du ser nå på Rådhuset. Løfter du blikket opp mot fjellet bak, så har du sett vår byskatt: Fløien. Vi anbefaler på det sterkeste å ta deg en tur opp mens du likevel er her. Vend hodet en smule mot høyre. Du burde nå se et annet fjell med det som ligner på en stor antenne på toppen. Dette er Ulriken, nok et byfjell.

På motsatt side av Lungegården ser du Bystasjonen, hvor de fleste bussene er innom. Her finner du også Bergen Storsenter rett ved siden av. Bygningen til venstre er Bergen Offentlige Bibliotek, og til venstre for denne igjen ser du Togstasjonen. Vend hodet en smule mot høyre og du burde kunne se noen bygninger merket KODE. Dette er samlenavnet på alle kunstmuséene i Bergen. Mellom de to bygningene merket KODE ser du Bergen Kunsthall.

Over disse burde du kunne se taket på en stor betongbygning. Dette er Grieghallen, Bergens store konserthus, oppkalt etter Edvard Grieg. Her holder Bergen Filharmoniske Orkester hus. De feiret nylig 250 år, og er et av verdens eldste symfoniorkestre. De spiller vanligvis konsert hver torsdag. På folkemunne kalles orkesteret Harmonien.

VIKTIG INFO

Arenaer som Landmark, Østre, BAS, Bergen Kjøtt og Cornerteateret har aldersgrenser da de selger alkohol i baren. Det utelukker likevel ikke at noen under 18 skulle få komme inn. Det går helt fint for mindreårige å komme på konsertene så lenge de er i følge med en voksen. Bare print ut dette vergeskjemaet og få det signert av en voksen på konsertdagen, og ta det med deg!