Velkommen til Borealis 2018 og Bergen!

På denne siden vil du finne informasjon om hvordan du kan komme deg rundt i byen, hvor du kan bo, hvordan du kommer deg til våre arenaer, litt om været og noen lokale tips. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen.

ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT
ANKOMST I BERGEN, HOTEL OG SPISESTEDER 
TURIST I BERGEN – EN OPPSTARTSGUIDE
VIKTIG INFORMASJON

For det første: ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene. Ta med deg en regnjakke om du har. Vær forberedt! Ordtaket ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær” er en leveregel i Bergen.


TURIST I BERGEN, EN HURTIGSTART GUIDE

For det første: finn frem til Festplassen. Dette er byens hjerte, med Lille Lungegårdsvann rett ved siden av. Vi benytter oss av denne plassen som startpunkt i vår hurtig-guide for Bergensturister.

For det første: finn frem til Festplassen. Dette er byens hjerte, med Lille Lungegårdsvannet rett ved siden av. Vi benytter oss av denne plassen som startpunkt i vår oppstartsguide for Bergensturister. Videre krysser du to bilveier med Lungegårdsvatnet i ryggen for så å passere Ole Bulls statue, der finner du Torgallmenningen.

Stå på fortauet. Ha Lungegårdsvannet på din høyre side. Se rett frem. Du ser nå på Rådhuset. Løfter du blikket opp mot fjellet bak, ser du et av de mest populære turistdestinasjonene: Fløifjellet/Fløien. Vi anbefaler på det sterkeste å ta deg en tur opp mens du er her. Vend hodet en smule mot høyre. Du burde nå se et annet fjell med det som ligner på en stor antenne på toppen. Dette er Ulriken, nok et byfjell.

På motsatt side av Lungegårdsvannet ser du Bergen Storsenter og Bergen busstasjon hvor de fleste bussene er innom. Bygningen til venstre er Bergen Offentlige Bibliotek, og til venstre for denne igjen ser du Bergen Togstasjon. Vend hodet en smule mot høyre og du burde kunne se noen bygninger merket KODE. Dette er samlenavnet på alle kunstmuséene i Bergen. Mellom de to bygningene merket KODE ser du Bergen Kunsthall.


ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT

Altså; Bergen. En liten by. Du kan nå nesten alle arenaene våre til fots. Selvfølgelig er det opp til deg i hvilken grad du ønsker å føye deg etter denne bergenstradisjonen. Vi vil selvfølgelig gi deg noen topp tips når det gjelder offentlig transport også.
Vi har også laget dette kartet i Google Maps. Her har vi plottet in alle arenaer. Vi har i tillegg lagt inn Hotel Augustin og Festplassen som er gode referansepunkter.

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6)
Vårt flotte offentlige bibliotek ligger rett ovenfor Bergen Storsenter, og er en grå murbygning.

BERGEN KUNSTHALL, No 5 og LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5)
Disse arenaene er alle i samme bygning. Et større grønt bygg rett ved Festplassen og Lille Lungegårdsvann, mellom KODE 2 og KODE 3.
I tillegg til en hel del konserter og arrangementer, finner du også festivalkontoret vårt her fra onsdag 7.3–søndag 11.3. Vi holder åpent fra 11.00–16.00. Her vil du kunne møte representanter fra Borealis som vil kunne svare på alle de spørsmål du måtte ha. Du kan også få kjøpt billetter her.

KODE 2 og 4 (Rasmus Meyers Allé 3 og 9)
I sentrum av Bergen finner du KODE 1, 2, 3 og 4, som samlet sett er ett av Nordens største museer for kunst, kunsthåndverk, design og musikk. Under Borealis 2018 vil det arrangeres konserter i KODE 2 og KODE 4. Begge ligger langs Lille Lungegårdsvannet. KODE 2 (Rasmus Meyers Allé 3) er for tiden under oppussing, men vi får likevel lov å innta de uferdige rommene. Akkurat slik vi liker det. I 1. etg ligger den populære kafeen Smakverket og en liten gavebutikk. I KODE 4 (Rasmus Meyers Allé 9) finner du Tårnsalen, helt øverst, som er et unikt gallerirom, mye brukt som konsertsal. 1. etg. huser en av Bergens bedre restauranter ved navn Lysverket.

GRIEGHALLEN, SPISSEN (Edvard Griegs plass 1)
Kryss sidegaten mellom KODE 4-bygget og Bergen Kunsthall, der vil du se et stort svart bygg med høye vinduer. Dette er Grieghallen. Konserten REMOVE TERMINATE EXIT under Borealis 2018 holdes i Spissen/Foajeen, som er selvforklarende så snart du ser bygget. På plassen fremfor bygget finner du en statue av Edvard Grieg.

HORDALAND KUNSTSENTER (Klosteret 17)
Når du står på Torgallmenningen, gå opp veien mellom McDonalds og Espresso House, og følg denne veien til du på din høyre side ser et brunt bygg med et stort og gult seil-lignende tak. På andre siden av gaten ligger Nordnes bydelshus og Klosteret Kafe.

CINEMATEKET I BERGEN(Georgernes verft 12)
Fra Hordaland Kunstsenter, kryss veien, og gå ned brosteinsveien mot havet. Ta til høyre på den første gågaten du møter på. Du vil snart se et stort bygg med et tårn. Dette er USF Verftet, der Cinemateket holder til. Følg veien rundt bygget, og du vil finne inngangen.

CORNERTEATERET (Kong Christian Frederiks Plass 4)
Gå sørøst i fra Grieghallen, mot nabolaget som heter Møhlenpris. Her vil du finne den nydelige Nygårdsparken. Om du ved starten av parken snur deg sørover, mot fjorden, skal du etterhvert kunne se en rød bygning med BKB (Bergen Kaffebrenneri) skrevet på. Like til høyre for dette bygget finner du Cornerteateret, en grønn bygning. Det er ca. 20 minutters gange fra Festplassen. Du kan også ta bybanen til Florida, eller en bus til Møhlenpris, og gå derfra, men totalt vil dette sannsynligvis ta lenger tid. Hvorfor ikke utnytte muligheten til å se den vakre Nygårdsparken?

ALDEA (C Sundts gate 55)
Start på høyre ende av Torgallmenningen når du er vendt vekk fra Festplassen. Videre skal du gå nedover gaten som heter Strandgaten. Du passerer Kløverhuset (kjøpesenter) og fortsetter til du kommer til et stort veikryss med trafikklys. Deretter fortsetter du på gaten skrått til høyre som heter C. Sundts gate og du vil etterhvert se en kirke på din venstre side. Aldea vil da være det tredje bygget på høyre side (vel, det er et bygg delt i tre). Den siste hvite delen. Adressen vil stå på et skilt på bygget.

LYDGALLERIET (Østre skostredet 3)
Vi starter nok en gang fra Festplassen, men denne gangen med Lungegårdsvatnet på vår høyre side. Gå rett frem. Du vil passere rådhuset på din høyre side, og krysse Småstrandgaten. Fortsett å gå. Første gate til høyre nå heter Vestre Skostredet. Gå enda et kvartal og du finner Østre Skostredet. Gå nå mot høyre, og du burde kunne se arenaen på din høyre side.

UiB, FAKULTET FOR KUNST, MUSIKK OG DESIGN (Møllendalsveien 61)
Den letteste måten å komme seg til Universitet er via buss. Den hyppigste bussen er nummer 3, mot Sletten. Den går hvert 10. Minutt, fra Småstrandgaten, som er rett utenfor kjøpesenteret Exhibition. Om du følger samme utgangspunkt som ruten til Lydgalleriet, men ved første lyskryss etter Rådhuset tar til venstre, så vil du se busstoppet med en billettautomat.
Gå av bussen på stoppet «Haukelands sjukehus N», og gå tilbake mot byen. Følg den første veien på din venstre side, like før rundkjøringen, og fortsatt på den helt du se et stort, skinnende bygg av glass og aluminium på din høyre side.
For mer info om reisetider og bussruter, se https://www.skyss.no/

BERGEN INTERNASJONALE KULTURSENTER (Kong Oscars gate 15)
Dersom du følger veibeskrivelsen til Østre, men fortsetter rett frem i stedet for å vende inn i Østre Skostredet, så finner du Bergen Internasjonale Kultursenter på din høyre side i enden av veien, på hjørnet Skostrædet/Kong Oscars Gate.


ANKOMST BERGEN og BOMULIGHETER

Dersom du flyr kan du ta Flybussen til sentrum – det tar bare 30 minutter. Dersom du flyr kan du ta Flybussen til sentrum – det tar bare 30 minutter. Busstoppet er rett utenfor flyplassen og har avganger hvert 15. minutt. De tre hovedstoppene i byen er Festplassen, Torget og Bryggen. Du kan finne mer informasjon her (Link). Dersom du ankommer med tog, så er det greit å vite at togstasjonen ligger midt i sentrum, og i gangavstand fra stort sett alle byens hotell.

Bergen er en hyggelig og kompakt by, og i selve bysenteret er det lettest å ta seg frem til fots. Arenaene på Borealis 2018 ligger også svært nærme hverandre. Skulle du likevel ønske å benytte deg av offentlig transport, så finner du alt du trenger på Skyss.no

Taxikøene i Bergen sentrum ligger på Øvre Ole Bulls Plass 6. Det er billigere å praie en taxi fra gaten eller fra en taxi kø istedenfor å bestille over telefon – Bergen Taxi: +47 07 000

Bergen by er en nydelig by for å ta seg en sykkeltur. For kunder ved vårt festivalhotel Augustin, kan du leie sykler helt gratis! Kontakt resepsjonen for mer info.

HOTEL

Vi har hotelltilbud med Augustin Hotel, Grand Hotel Terminus og Hotel Zander K. Alle i sentrum av Bergen og med en spesiell rabatt for Borealis besøkende. Når du booker rom, bruk linken www.debergenske.no og skriv koden «festival» i kampanjekoden og skriv inn dato og antall personer. Festivalpriser vil da vises.

CAFÉer; SPISESTEDER; BARER (tett på konsertlokalene)

Under finner du våre favoritt spisesteder og cafeer. Nordmenn er et av folkeslagene som drikker mest kaffe i verden. Tradisjonelt går det i svart traktet kaffe, men kaffeentusiaster med en dreven smak for eksklusiv espresso-basert drikke finner også en favoritt her.

Landmark Café
Rasmus Meyers allé 5

Don Pippo
Christies gate 11

Naboen
Sigurds gate 4

Kaffemisjonen
Øvre Korskirkeallmenning 5

Godt Brød
Vetrlidsallmenningen 19

Apollon
Nygårdsgaten 2A

Pingvinen
Vaskerelven 14

Kafe Special
Christies gate 13

Kafé Magnus
Gulating Plass 1

Bergen Kaffebranneri
Kong Oscars gate 10

Blom
John Lunds plass 1

Muskedunder
Foreningsgaten 1

Lysverket
Rasmus Meyers allé 9

Cafe Opera
Engen 18

Smakverket
Rasmus Meyers allé 3

Det lille kaffekompaniet
Nedre Fjellsmauet 2

Hallaisen
Skostredet 5

Legal
Christiesgate 11


VIKTIG INFO

Arenaer som Landmark og Cornerteateret har aldersgrenser da de selger alkohol i baren. Det utelukker likevel ikke at noen under 18 skulle få komme inn. Det går helt fint for mindreårige å komme på konsertene så lenge de er i følge med en voksen. Bare print ut dette vergeskjemaet og få det signert av en voksen på konsertdagen, og ta det med deg!