Velkommen til Borealis 2019 og Bergen!

På denne siden vil du finne informasjon om hvordan du kan komme deg rundt i byen, hvor du kan bo, hvordan du kommer deg til våre arenaer, litt om været og noen lokale tips. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen.
For det første: ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene. Ta med deg en regnjakke eller paraply. Ordtaket ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” er en leveregel i Bergen.

ANKOMST I BERGEN, HOTEL OG SPISESTEDER 
TURIST I BERGEN – EN OPPSTARTSGUIDE
ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT
VIKTIG INFORMASJON


Ankomst Bergen og Bomuligheter

Dersom du flyr kan du ta Flybussen til sentrum – det tar bare 30 minutter. Busstoppet er rett utenfor flyplassen og har avganger hvert 15. minutt. Dersom du ankommer med tog, så er det greit å vite at togstasjonen ligger midt i sentrum, og i gangavstand fra stort sett alle byens hotell.

Bergen er en hyggelig og kompakt by, og i selve bysenteret er det lettest å ta seg frem til fots. Arenaene på Borealis 2019 ligger også svært nærme hverandre. Skulle du likevel ønske å benytte deg av offentlig transport, så finner du alt du trenger på Skyss.no

Taxikøene i Bergen sentrum ligger på Øvre Ole Bulls Plass 6. Det er billigere å praie en taxi fra gaten eller fra en taxi kø istedenfor å bestille over telefon – Bergen Taxi: +47 07 000

HOTEL

Vi har hotelltilbud med Augustin Hotel, Grand Hotel Terminus og Hotel Zander K. Alle i sentrum av Bergen og med en spesiell rabatt for Borealis besøkende. Når du booker rom, bruk linken www.debergenske.no og skriv koden «bore123» i kampanjekoden og skriv inn dato og antall personer. Festivalpriser vil da vises.

Spisesteder

Under finner du våre favoritt spisesteder og cafeer. Nordmenn er et av folkeslagene som drikker mest kaffe i verden.

Landmark Café
Rasmus Meyers allé 5

Kaffemisjonen
Øvre Korskirkeallmenning 5

Godt Brød
Vetrlidsallmenningen 19

Pingvinen
Vaskerelven 14

Kafe Special
Christies gate 13

Bergen Kaffebranneri
Kong Oscars gate 10

Lysverket
Rasmus Meyers allé 9

Hallaisen
Skostredet 5

Legal
Christiesgate 11Turist i Bergen, en hurtigstart guide

Finn frem til Festplassen. Dette er byens hjerte, med Lille Lungegårdsvann rett ved siden av. Vi benytter oss av denne plassen som startpunkt i vår hurtig-guide for Bergensturister.

Stå på fortauet. Ha Lungegårdsvannet på din høyre side. Se rett frem. Du ser nå på Rådhuset. Løfter du blikket opp mot fjellet bak, ser du et av de mest populære turistdestinasjonene: Fløifjellet/Fløien. Vi anbefaler på det sterkeste å ta deg en tur opp mens du er her. Vend hodet en smule mot høyre. Du burde nå se et annet fjell med det som ligner på en stor antenne på toppen. Dette er Ulriken, nok et byfjell.

På motsatt side ser du Bergen Storsenter og Bergen busstasjon hvor de fleste bussene er innom. Bygningen til venstre er Bergen Offentlige Bibliotek, og til venstre for denne igjen ser du Bergen Togstasjon. Vend hodet en smule mot høyre og du burde kunne se noen bygninger merket KODE. Dette er samlenavnet på alle kunstmuséene i Bergen. Mellom de to bygningene merket KODE ser du Bergen Kunsthall.

Når du krysser du to bilveier med Lungegårdsvatnet i ryggen for så å passere Ole Bulls statue, finner du Torgallmenningen.Arenaer og hvordan man kommer seg dit

Altså; Bergen. En liten by. Du kan nå nesten alle arenaene våre til fots. Selvfølgelig er det opp til deg i hvilken grad du ønsker å føye deg etter denne bergenstradisjonen. Vi vil selvfølgelig gi deg noen topp tips når det gjelder offentlig transport også.
Vi har også laget dette kartet i Google Maps. Her har vi plottet in alle arenaer. Vi har i tillegg lagt inn Hotel Augustin og Festplassen som er gode referansepunkter.

Studio Bergen, Nøstegaten 119

På festplassen, stå med ryggen mot vannet, vent på grønn mann og kryss veien mot den blomsteromringede musikkpaviljongen. Fortsett rett frem over enda en fotgjengerovergang, forbi statuen av Ole Bull og en stor blå rektangelformet stein, fortsett rett frem mot Den Nasjonele Scene, og ta til venstre når veien svinger. Ta så til høyre og følg Engen når den blir til Jonsvollskvartalet, hele veien ned til Nøstegaten. Følg Nøstegaten til høyre, og du vil ankomme Studio Bergen om ca 300 meter.


Viktig Info

Noen arenaer har aldersgrenser da de selger alkohol i baren. Det utelukker likevel ikke at noen under 18 skulle få komme inn. Det går helt fint for mindreårige å komme på konsertene så lenge de er i følge med en voksen. Bare print ut dette Vergeskjema og få det signert av en voksen på konsertdagen, og ta det med deg!