Flotsam & Jetsam
  • Borealis Filmklubb

  • lørdag 14.03
  • 11:00–13:30
  • Rom8, Vaskerelven 8

Kom innom Borealis filmklubb på lørdag formiddag! Her kan du lene deg tilbake til gode filmer om og med musikk.
Gratis

Beatrice Gibson
The Tiger’s Mind
2012, 23 min

The Tiger’s Mind er en abstrakt krim som utspiller seg i en brutalistisk villa. Filmen er basert på et eksperimentelt, narrativt partitur fra 1967 av den britiske komponisten Cornelius Cardew. Det er skrevet for seks karakterer – the Tiger, the Mind, the Tree, the Wind, the Circle og Amy – og skal fremføres gjennom musikalsk improviasjon. Med pianisten John Tilbury og flere.

Jacob Dahl Jürgensen & Simon Dybbroe Møller
Flotsam And Jetsam
2009, 14 min

Juli 2009, på en øy i nærheten av Sicilia: De danske kunstnerne Jacob Dahl Jürgensen og Simon Dybbroe Møller samler objekter som er blitt skylt i land av bølgene. I Flotsam And Jetsam bygger en gruppe kunstnere musikkinstrumenter av disse objektene – biter av møbler, glass, bokser, flasker, rør og drivved – og skaper felles komposisjoner med de. Så langt har prosjektet resultert i en LP-plate, en utstilling, og denne filmen.

Cédric Dupire & Gaspard Kuentz
We Don’t Care About Music Anyway…
2009, 80 min

Tokyos avant-garde musikkmiljø er internasjonalt kjent for sin dristighet. I We Don’t Care About Music Anyway… blir vi introdusert for noen av miljøets mest fremtredende musikere, og får et kaleidoskopisk innblikk i Tokyo – fra radikal turntablisme til innovativ laptopmusikk og kapring av klassiske instrumenter. Denne dokumentarfilmen forbinder og konfronterer arbeidet til åtte musikere med det japanske samfunnet.

Tweet This   Share this on Facebook