Obj_Col_innova
  • Object Collection : It’s All True

  • Torsdag 10.03
  • 21:00 - 22:30
  • Cornerteateret, Kong Christian Fredriks plass 4
  • Object Collection (ensemble)

*urpremiere*

4 elektriske gitarer, 2 trommesett og 1000 timer med arkivmateriale fra konserter av  et ikonisk amerikansk post-hardcore band. Dette er kanskje ikke de mest vanlige ingrediensene i en opera, men Object Collection fra Brooklyn, New York, kan man heller ikke kalle et vanlig operakompani. Kompaniet spiller en sentral rolle i New Yorks eksperimentelle scenekunst- og  musikkmiljø. Med Robert Ashley og Richard Foreman som spirituelle stamfedre presenterer de en helt radikal sammensmelting av komponert musikk og teater.

Det nyeste verket til Object Collection, It’s All True, fanger energien til en musikalsk Gjør-Det-Selv undergrunn, og oversetter kaoset, potensialet, fremføringen og de politiske standpunktene i denne musikken til et nøye planlagt og presist gjennomført verk: et kjapt innpust før det revolusjonære bruddet, stivnet i rav. It’s All True svever i det ubeskrivelige spenningsøyeblikket rett før noe skjer – fanget i sin egen uavbrutte etterklang. Kommer revolusjonen til å skje? Eller har den allerede skjedd, og vi har gått glipp av den? Verket finner det eksakte tidspunktet for bruddet – det opphissete stadiumet  som omringer kollisjonens øyeblikk. Vi forblir akkurat der, uten å nå eller bli sluppet fri fra katarsis. Et øyeblikk med grenseløst potensiale – der alt er mulig, men ikke har skjedd. 

Les et intervju med Object Collection

Grunnleggerne av Object Collection, komponisten Travis Just og regissøren Kara Feely, kommer til å diskutere “Opera’s Brave New Future” sammen med medlemmer av det norske musikk- og scenekunstmiljøet på et festivalsymposium åpent for alle (fredag 11.mars, 13.00-14.00, Bergen Kunsthall).

Object Collection er:
Travis Just (komponist)
Kara Feely (regissør)
Peter Ksander (scenograf)
Liz Nielsen (inspisient)

Catrin Lloyd-Bollard (vokal og performance)
Daniel Allen Nelson (vokal og performance)
Avi Glickstein (vokal og performance)
Deborah Wallace (vokal og performance)

Dither:
Gyan Riley (gitarist)
James Moore (gitarist)
Taylor Levine (gitarist)
Joshua Lopes (gitarist)

Owen Weaver (perkusjonist)
Shayna Dunkelman (perkusjonist)

Presentert i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera.
Bestillingsverk med støtte fra Ernst von Siemens Music Foundation.
Støttet av US Embassy, Oslo; Mid Atlantic Arts Foundation gjennom USArtists International, i samarbeid med National Endowment for the Arts og Andrew W. Mellon Foundation og Mental Insight Foundation.

Tweet This   Share this on Facebook