BAS_MagnusHaalandSunde 1

Etter konserten: Åpningsmottakelse til 22.00

*urpremierer*

Bergen Arkitekthøgskoles transformasjon fra en gammel kornsilo til et virvar av studioer og undervisningsrom er magisk. Til årets åpningskonsert har vi fylt opp alle dets krinker og kroker med lekne musikalske vågestykker, som bidrar til å skape en ny ramme for konserteropplevelsen og hyller siloens forvandling fra kjeller til konsertsal.

Mens vi vandrer gjennom bygget, skal Sjøforsvarets Musikkorps blåse spindelvevene ut av krokene med Anthony Braxtons ukonvensjonelle tolkning av en militær fanfare, og fylle rommene med spiraler av droner, i en urpremiere av den danske improvisatøren Johannes Lund.

Amerikanske Ensemble Pamplemousse skal tute i vei en motett på bilhorn utenfor bygget, og med blikket på havet skal Ensemble Avgarde presentere urpermieren av et nytt bestillingsverk av den norske bassisten, komponisten og støymusikeren Guro Skumsnes Moe.

Til slutt, nede i siloens episke akustikk, skal den amerikanske komponisten Jessie Marino fremføre et rituale for skarptromme, lys og elektronikk, og den australske komponisten John Chantler skaper et nytt verk for en tom silo, ved bruk av elektronikk, orgler og rommets egne resonnerende frekvenser.

Publikummet skal bevege seg rundt i bygget under konserten, og vi anbefaler å ta på varme klær.

Verk av:
Anthony Braxton
Johannes Lund
David Broome
Guro Skumsnes Moe
Jessie Marino
John Chantler

Presentert i samarbeid med Bergen Arkitekthøgskole, Avgarde og SFMK.
Støttet av US Embassy, Oslo; Mid Atlantic Arts Foundation gjennom USArtists International, i samarbeid med National Endowment for the Arts og Andrew W. Mellon Foundation; Kulturrådet; Statens Kunstfond.

Foto av Magnus Haaland Sunde.

Tweet This   Share this on Facebook