På denne siden vil du finne litt informasjon om hvordan du kan komme deg rundt i byen, hvor du kan bo, hvordan du kommer til våre arenaer, litt om været og noen lokale tips. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen

ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT
ANKOMST I BERGEN og BOMULIGHETER
TURIST I BERGEN, EN HURTIGSTART GUIDE
VIKTIG INFORMASJON

For det første: ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene. Ta med deg en regnjakke om du har. Vær forberedt! Ordtaket ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær” er en leveregel i Bergen.

  • ARENAER og HVORDAN MAN KOMMER SEG DIT

Så, Bergen. En liten by. Vi spøker virkelig ikke. Du ka nå nesten alle arenaene våre til fots. Selvfølgelig er det opp til deg selv i hvilken grad du ønsker å føye deg etter denne bergenstradisjonen. Vi vil selvfølgelig gi deg noen topp tips når det gjelder offentlig transport også.

Åpningskonserten på Bergen Arkitekthøyskole (BAS) er i grunnen den eneste arenaen vi vil foreslå at du benytter deg av offentlige transportmidler for å nå. Dette er selvfølgelig også en konsert du ikke vil gå glipp av, så heldigvis er det lett å forstå seg på buss-systemet. Vi har også laget dette kartet i Google Maps. Her har vi plottet in alle arenaer. Vi har i tillegg lagt inn Hotel Augustin og Festplassen som er gode referansepunkter.

BERGEN KUNSTHALL, No 5 og LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5)
Disse arenaene er alle i samme bygning. Et større grønt bygg rett ved festplassen. For å komme seg dit foreslår vi en hyggelig liten gåtur fra det stedet du måtte befinne deg på. Det enkle er ofte det beste.
I tillegg til en hel del konserter og arrangementer, så kommer du også til å kunne finne Festivalkontoret her fra onsdag til søndag. Da vil vi holde åpent fra 11.00-16.00. Her vil du kunne møte representanter fra Borealis gjengen som vil kunne svare på alle de spørsmål du måtte ha. Festival billettene dine kan også hentes her.

TÅRNSALEN – KODE 4 (Rasmus Meyers Allé 9)
Tårnsalen er det runde tårnet som er på toppen av museumsbygningen som heter KODE 4. Bare noen få skritt fra Bergen Kunsthall.

CORNERTEATERET (Kong Christian Frederiks Plass 4)
Hvis du beveger deg mot sørøst fra Tårnsalen, mot et område kalt Møhlenpris, så vil du om ikke så lenge befinne deg i enden av den koselige Nygårdsparken. hvis du nå går sørover mot fjorden så skulle du snart kunne se en stor, rød bygning merket BKB (Bergen KaffeBrenneri). Den grønne bygningen ved siden av er Cornerteateret. Det vil ta deg omtrent 20 minutter å gå fra Festplassen. Dersom du ønsker en kortere gåtur kan du ta Bybanen til Florida eller en buss til Møhlenpris, men totalt sett vil dette trolig ta lenger tid, og du går glipp av en gylden mulighet til å få se den flotte Nygårdsparken.

VILVITE (Thormøhlens gate 51)
VilVite er kun noen få kvartaler fra Cornerteateret. Det nærmeste bus- og Bybane-stoppet er Florida. Herfra er det bare 5 minutter å gå til arenaen. Det finnes tre alternativer:
Bybane: Byparken-Lagunen
Buss nr. 12: Smiberget – Montana
Buss nr. 21: Lagunen – Haukeland sykehus – Bergen busstasjon

ROM8 (Vaskerelven 8)
Vi starter fra Festplassen igjen og står slik at du har Lungegårdsvatnet til venstre for deg. Gå langs fortauet, etter et kvartal tar du til høyre. Nå skulle du befinne deg i gaten som heter Vaskerelven. Fortsett rett frem og du burde snart kunne se Rom8 på høyre side.

LYDGALLERIET og ØSTRE (Østre skostredet 3)
Vi starter nok en gang fra Festplassen, men denne gangen med Lungegårdsvatnet på vår høyre side. Gå rett frem. Du vil passere rådhuset på din høyre side, og krysse Småstrandgaten. Fortsett å gå. Første gate til høyre nå heter Vestre Skostredet. Gå enda et kvartal og du finner Østre Skostredet. Gå nå mot høyre, og du burde kunne se arenaen på din høyre side.

BIKS – Bergen Internasjonale Kultursenter (Kong Oscars gate 15)
Dersom du følger veibeskrivelsen til Østre, men fortsetter rett frem i stedet for å vende inn i Østre Skostredet, så finner du BIKS på di høyre side i enden av veien, på hjørnet Skostrædet/Kong Oscars Gate.

BERGEN KJØTT (Sandvikstorget 1)
Denne arenaen befinner seg i bydelen Sandviken. Det er utallige muligheter for å komme seg dit med offentlig transport, men vi foreslår at du benytter deg av sjansen til å få se Gamlebyen og den berømte Bryggen. For ikke å snakke om Fisketorget og de gamle Hanseatiske bygningene som man kan finne hist og pist. Dersom du går langs Bryggen og bare følger bilveien i 5 minutter, så vil du til slutt se en betongbygning merket Bergen Kjøtt. En annen mulighet for å komme seg dit er ved å navigere deg gjennom de smalere gatene ovenfor hovedveien. Da får du sett byen fra en annen vinkel, en vi tror du vil sette pris på.

Dersom du ønsker å ta buss til Bergen Kjøtt, så kan du ta Buss nr 3: Støbotn, Buss nr. 4: Flaktveit, Buss nr. 5: Åsane Terminal og Buss nr 6: Lønborglien. Alle disse går fra enden av Torgallmenningen. Gå av på Skutevikstorget, og vend tilbake den veien du kom fra. Omtrent 20 skritt og du skulle kunne se den gamle kjøttfabrikken. Det tar rundt 4 minutter med buss.

BAS – Bergen Arkitekthøgskole (Skuteviksbodene 59)
Dersom du har funnet veien til Bergen Kjøtt så er det bare 8 minutter å gå herfra og til BAS, hvor åpningskonserten 2016 vil finne sted.
Dersom du ønsker å ta en buss til BAS, så går du til Fisketorget. Herfra kan du ta så å si hvilken buss som helst: Buss nr. 3: Støbotn, Buss nr. 4: Flaktveit, Buss nr. 5: Åsane Terminal, Buss nr. 6: Lønborglien.
Gå av ved Sandvikstorget, og gå over overgangsfeltet. BAS er den store betongbygningen rett frem. Det tar omtrent 5 min. Fra sentrum.

ANKOMST BERGEN og BOMULIGHETER

Dersom du flyr kan du ta Flybussen til sentrum – det tar bare 30 minutter. Busstoppet er rett utenfor flyplassen og har avganger hvert 15. Minutt. De tre hovedstoppene i byen er Festplassen, Torget og Bryggen. Du kan finne mer informasjon her. Dersom du ankommer med tog, så er det greit å vite at togstasjonen ligger midt i sentrum, og i gangavstand fra stort sett alle byens hotell.

Bergen er en hyggelig og kompakt by, og i selve bysenteret er det lettest å ta seg frem til fots. Arenaene på Borealis 2016 ligger også svært nærme hverandre. Skulle du likevel ønske å benytte deg av offentlig transport, så finner du alt du trenger på Skyss.no

Taxi er jo også en mulighet. Bergen Taxi kan nåes på nr. 07000.

BOMULIGHETER

Augustin Hotel i Bergen sentrum har et tilbud for alle besøkende til Borealis. Når du booker rom på hotellet, så oppgi koden ”FESTIVAL”. Skriv så inn dato og antall gjester. Du vil nå få se festivalprisene.

TURIST I BERGEN, EN HURTIGSTART GUIDE

For det første: finn frem til Festplassen. Dette er byens hjerte, med Lille Lungegårdsvatn rett ved siden av. Vi benytter oss av denne plassen som startpunkt i vår hurtig-guide for Bergensturister.

Stå på fortauet. Ha Lungegårdsvatnet på din høyre side. Se rett frem. Du ser nå på Rådhuset. Løfter du blikket opp mot fjellet bak, så har du sett vår byskatt: Fløien. Vi anbefaler på det sterkeste å ta deg en tur opp mens du likevel er her. Vend hodet en smule mot høyre. Du burde nå se et annet fjell med det som ligner på en stor antenne på toppen. Dette er Ulriken, nok et byfjell.

På motsatt side av Lungegården ser du Bystasjonen, hvor de fleste bussene er innom. Bygningen til venstre er Bergen Offentlige Bibliotek, og til venstre for denne igjen ser du Togstasjonen. Vend hodet en smule mot høyre og du burde kunne se noen bygninger merket KODE. Dette er samlenavnet på alle kunstmuséene i Bergen. Mellom de to bygningene merket KODE ser du Bergen Kunsthall.

Over disse burde du kunne se taket på en stor betongbygning. Dette er Grieghallen, Bergens store konserthus, oppkalt etter Edvard Grieg. Her holder Bergen Filharmoniske Orkester hus. De feiret nylig 250 år, og er et av verdens eldste symfoniorkestre. De spiller vanligvis konsert hver torsdag. På folkemunne kalles orkesteret Harmonien.

  • VIKTIG INFO

Arenaer som Landmark, Østre, BAS, Bergen Kjøtt og Cornerteateret har aldersgrenser da de selger alkohol i baren. Det utelukker likevel ikke at noen under 18 skulle få komme inn. Det går helt fint for mindreårige å komme på konsertene så lenge de er i følge med en voksen. Bare print ut dette vergeskjemaet og få det signert av en voksen på konsertdagen, og ta det med deg!