andreasborregaard
  • Andreas Borregaard : Solo-Act :
    Verdenspremierer

  • Torsdag, 09.03
  • 21.00 - 22.00
  • Tårnsalen, KODE 4, Rasmus Meyers allé 9
  • Andreas Borregaard

Hvordan skal en artist skape forbindelser til sitt publikum i en tid der den digitale musikalske reproduksjonen er av så høy kvalitet? Når man bare ved å klikke på en mus kan høre perfekt gjengitte opptak fra hele verden, stoppe og starte dem, høre og gjenhøre dem via høytalersystemer som reproduserer enhver detalj i instrumenteringen. Hvorfor skulle vi i det hele tatt trenge en live-opptreden? Dagens innspilte musikk sørger vel for et større rom for kontemplasjon og forståelse av et musikkverk enn noe live-opptreden vil kunne gjøre?

For å undersøke live-opptredenens vedvarende kraft, og for å omfavne utøverens fysiske natur, vil trekkspiller Andreas Borregaard framføre verdenspremierer, verk skrevet av to komponister hvis arbeider omfavner det musikalske så vel som det fysiske. Jennifer Walshe og Niels Rønsholdt er to av de mest spennende komponistene som jobber med notert musikk, men som også skriver for kropper, og dermed gjeninnfører forestillinger om performativitet og fysikalitet i live-opptredenens rammeverk.

Verk av:
Niels Rønsholdt – Until nothing left
Jennifer Walshe – Self-Care

KJØP BILLETT HER!

Presentert i samarbeid med nyMusikk Bergen.
Bestilt av Andreas Borregaard. Støttet av Statens Kunstfond (DK), The Arts Council (IE), Augustinus Fonden, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og Kodas Kulturelle Midler, samt Dansk Musiker Forbund.

Bilde av Caroline Bittencourt

Biografier:

Andreas Borregaard er klassisk trekkspiller, og er kjent for å være en av verdens mest spennende unge akkordeon-spillere.
“Jeg bestemte meg for å bli musiker etter en overveldende opplevelse. Opplevelsen hadde jeg et av mine første år på musikkonservatoriet i København, mens jeg jobbet med et stykke av den danske komponisten Bent Sørensen, og i en tid da jeg fremdeles ikke visste hva jeg ville med livet. Følelsen av å finne kjernen i musikken gjør meg fremdeles overlykkelig. For meg er det et stort privilegium å dele denne følelsen med andre.”

Den danske komponisten Niels Rønsholdt arbeider ofte med ekstreme og intime menneskerelasjoner og uttrykk. Han ønsker å knytte musikkens abstrakte natur med konkrete lyder, som piskeslag, fotsteg og pust. På den ene siden er det disse abstrakte lydene som utgjør komposisjonen, men samtidig bringer disse individuelle lydene en mengde ulike assosiasjoner og meninger med seg. Niels arbeider ofte med tekst og populærkulturelt materiale som han bearbeider til konseptuelle konstruksjoner i en prosess som han kaller ‘metode komposisjon’. composition’.

Jennifer Walshe er en komponist og artist fra Dublin i Irland, som ble kalt “den mest originale kompositoriske stemmen som har kommet fra Irland de siste 20 årene” av The Irish Times. Musikken hennes har blitt bestilt, kringkastet og framført over hele verden. Hun har mottatt stipend og priser fra blant andre Foundation for Contemporary Arts i New York, DAAD Berliner Künstlerprogramm, Internationales Musikinstitut i Darmstadt, og Akademie Schloss Solitude. Jennifer har skrevet flerfoldige operastykker og teaterverk, inkludert XXX_LIVE_NUDE_GIRLS!!!, en opera for barbiedukker, samt Die Taktik, for Junge Oper Stuttgart.

Billett

Tweet This   Share this on Facebook