• I Call America – Intervention #1

  • Torsdag, 09.03
  • 14.30 - 14.50
  • No. 5, Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5
  • Jennifer Walshe - stemme

Torsdag, fredag og søndag under Borealis blir det musikalske innslag i Matana Roberts-utstillingen, i Bergen Kunsthall. Artister som er i Bergen i forbindelse med festivalen inviteres til å tolke Roberts sitt arbeid.

Utstillingen I Call America forsøker å fange ”rådløsheten som preger det å være amerikansk i det tjueførste århundret”. Utstillingen er Matana Roberts‘ første i Europa og er basert på et omfattende prosjekt som først ble utarbeidet under et residensopphold på Whitney Museum of American art, og dernest i form av en utstilling ved Fridman Gallery i New York i 2016.

Biografier:

Jennifer Walshe er en komponist og artist fra Dublin i Irland, som ble kalt “den mest originale kompositoriske stemmen som har kommet fra Irland de siste 20 årene” av The Irish Times. Musikken hennes har blitt bestilt, kringkastet og framført over hele verden. Hun har mottatt stipend og priser fra blant andre Foundation for Contemporary Arts i New York, DAAD Berliner Künstlerprogramm, Internationales Musikinstitut i Darmstadt, og Akademie Schloss Solitude. Jennifer har skrevet flerfoldige operastykker og teaterverk, inkludert XXX_LIVE_NUDE_GIRLS!!!, en opera for barbiedukker, samt Die Taktik, for Junge Oper Stuttgart.

Matana Roberts er en prisvinnende, internasjonalt anerkjent komponist, bandleder, saksofonist, lydeksperimentalist og tverrestetisk kunstner. Hun jobber i mange ulike sammenhenger og med ulike medium, inkludert improvisasjon, dans, poesi og teater. Hennes innovative arbeid har skapt nye konseptuelle framgangsmåter for å vurdere narrativitet, historie og politiske uttrykk innenfor improviserte strukturer. Matana var tidligere medlem av BRC (Black Rock Coalition) og AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians). Matana er utdannet som utøvende musiker og er bosatt i New York.

Tweet This   Share this on Facebook