• I Call America : Intervention #3

  • Søndag, 12.03
  • 13.30 - 13.50
  • No. 5, Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5
  • Kjetil Møster, saksofon

Torsdag, fredag og søndag under Borealis blir det musikalske innslag i Matana Roberts-utstillingen, i Bergen Kunsthall. Artister som er i Bergen i forbindelse med festivalen inviteres til å tolke Roberts sitt arbeid.

Utstillingen I Call America forsøker å fange ”rådløsheten som preger det å være amerikansk i det tjueførste århundret”. Utstillingen er Matana Roberts‘ første i Europa og er basert på et omfattende prosjekt som først ble utarbeidet under et residensopphold på Whitney Museum of American art, og dernest i form av en utstilling ved Fridman Gallery i New York i 2016.

Bio:

Matana Roberts er en prisvinnende, internasjonalt anerkjent komponist, bandleder, saksofonist, lydeksperimentalist og tverrestetisk kunstner. Hun jobber i mange ulike sammenhenger og med ulike medium, inkludert improvisasjon, dans, poesi og teater. Hennes innovative arbeid har skapt nye konseptuelle framgangsmåter for å vurdere narrativitet, historie og politiske uttrykk innenfor improviserte strukturer. Matana var tidligere medlem av BRC (Black Rock Coalition) og AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians). Matana er utdannet som utøvende musiker og er bosatt i New York.

Tweet This   Share this on Facebook