Lemur

Den norske improvisasjonskvartetten LEMUR sin nye komposisjon, baserer seg like mye på myten om den tapte sivilisasjonen Lemuria, som på en sats fra den ikoniske italienske komponisten Luigi Nonos arbeid Guai ai gelidi mostri. Øyer er tilbakevendende motiver i Nonos musikk, som bevegelsesansamlinger, utopiske stater eller konstellasjoner av folk, men i større grad enn musikken er det Nonos empiriske og eksperimentelle tilnærming til komposisjon og bruken av konsertrommet LEMUR har latt seg inspirere av. Kvartetten vil utvides av vokalistene Stine Janvin Motland og Unni Løvlid, og Lemuria vil framføres fra seks “øyer” spredt ut over konsertlokalet. Alle utøverne er både solister og ensemble, og i løpet av framføringen rekonfigurerer musikken konsertrommet og lyden. Publikum kan sitte eller bevege seg som de selv ønsker, som vann mellom øyene.

Lemuria er det fjerde verket i en pågående serie der LEMUR kreativt gjenbruker og approprierer titler og konsepter fra nittenhundretallets kunstmusikalske kanon.

KJØP BILLETT HER!

LEMUR – konsept og komposisjon
Bjørnar Habbestad – fløyter
Lene Grenager – cello
Hild Sofie Tafjord – horn
Michael Francis Duch – kontrabass

Stine Janvin Motland – vokal
Unni Løvlid – vokal
Thorolf Thuestad – elektronikk

Biografier:

Med stille intensitet sammensetter den norske kvartetten LEMUR subtil, poetisk musikk med store lydbilder. Det kreative kollektivet beveger seg utover det typiske ensemble og veksler mellom studioarbeid, klubbkonserter, kuratering og gruppekonstellasjoner. Samarbeid og utvidelser av kvartetten oppstår stadig, og artister med så ulike bakgrunner som pianist Sten Sandell, dirigent Ilan Volov, punkpoet Patrick Fitzgerald og gitarist Stian Westerhus inndras. I anledning Lemuria under Borealis 2017 skaper Thorolf Thuestad lydbildet, med sangere Stine Janvin Motland og Unni Løvlid som bidrag. LEMUR hadde i 2016 sitt 10-årsjubileum.

Stine Janvin Motland er utøver og komponist født i Stavanger med base i Berlin. Med en instrumentalistisk og fysisk tilnærming utforsker hun stemmens akustiske potensiale og grensene for hva en sanger kan, eller ikke kan være. Hennes arbeid inneholder elementer av konseptuell og spontan komposisjon, improvisasjon, performance og lydpoesi, og hun lar seg inspirere av tradisjoner innenfor elektronisk musikk, folkemusikk, ulike språk samt fugler og dyr. Ved siden av hennes egne initiativ som Stine II, framfører hun nyskrevet musikk, og medvirker som komponist, sanger, danser og skuespiller i flere tverrkunstneriske prosjekter. I 2014 ga Stine ut to soloalbum: Ok, wow (+3 dB) og In Labour (Pica Disk).

Thorolf Thuestad er lydkunstner, lyddesigner og kunst- og lydtekniker. Han studerte komposisjon og musikkteknologi ved Utrecht School of Arts og University of Illinois at Urbana-Champaign.
Thorolf har vid erfaring fra scenekunst og samtidsmusikk og har vært del av et utall teater-, musikk- og sceneproduksjoner med hovedvekt på samtidige utrykk.
Han driver musikkteaterkompaniet Neither Nor sammen med Alwynne Pritchard, samt kunstnerkollektivet Kollisjonsindeks sammen med Roar Sletteland, med fokus på kinetiske skulpturer og musikkinstrumenter. Han er også medlem av BIT20 Ensemble, med ansvar for lydteknikk og de elektroakustiske elementer i deres produksjoner.

Unni Løvlid er en folkesanger fra Hornindal, som i 2015 vant Landskappleiken i vokal folkemusikk. Unni er kjent for å ta folkemusikken inn i andre musikalske landskap, ofte i retning samtidsmusikken. Hun har utgitt fem soloplater; So ro liten tull, VITA, RITE, LUX og HYMN, og har bidratt på en rekke andre innspillinger. Hun har jobbet tett sammen med Håkon Thelin de siste årene, og underviser på Norges Musikkhøgskole i tillegg til å være frilanser. Fiona Talkington fra BBC beskrev Unnis stemme som “ren og direkte, som med letthet beveger seg mellom de skiftende stemningene”.

Billett

Tweet This   Share this on Facebook