• Okkyung Lee

  • Torsdag, 09.03
  • 23.00 - 23.45
  • Tårnsalen, KODE 4, Rasmus Meyers allé 9
  • Okkyung Lee

inkluderer Michael Francis Duch sin konsert som finner sted i forkant av Okkyung Lee.

Cellist og komponist Okkyung Lees framføringer innehar en dyptloddende energi og unndrar seg konsekvent å bli definert. Ved å overskride grensene mellom ny musikk, improvisasjon og støy, har hun skapt et sonisk rom som på en og samme tid er tiltalende og konfronterende.

I januar 2016 skrev The New York Times: “Det Okkyung Lee gjør på celloen blir ofte kalt “utvidet teknikk”, som betyr å skape lyder ved hjelp av uvanlige metoder, men i mer eller mindre grad gjør hun begrepet overflødig. Når fingrene holder et kvelertak rundt halsen, pekende ned mot broen, eller gnikker buen mot strengene for å lage sluselyder og harde, gutturale revnende lyder, er dette hennes standard; dette er hennes norm, dette er henne på sitt vanlige. Det er en del av språket hennes”.

Alltid uforutsigbar; for Borealis vil hun innta Tårnsalen og begi seg ut på en framføring som drar veksler på de fysiske omgivelsene rundt henne.

Borealis Sound System i Lysverket etter konserten.

KJØP BILLETT HER!

Bio:
Konsertene til cellist og komponist Okkyung Lee kjennetegnes av en dyptloddende energi og av at de unngår kategorisering. Hun har skapt et uttrykk som både er besnærende og konfronterende, der hun går på kryss og tvers over grensene mellom samtidsmusikk, improvisasjon og støy. Under Borealis vil hun innta Tårnsalen og rommene rundt, og gjennom bevegelse og spilling bygge opp en opptreden som styres av omgivelsene rundt henne.

Presentert i samarbeid med nyMusikk Bergen.
Bilde av Andy Lampert.

Billett

Tweet This   Share this on Facebook