Writinginthewind
  • Writing in the Wind : Brunsjprat

  • Søndag, 12.03
  • 10.30 - 12.00
  • Lydgalleriet, Østre Skostredet 3

Gjennom hele Borealis skal komponist og live-koder Thor Magnusson og forfatter Bergsveinn Birgisson holde en workshop i skrivekunst og lyd på Lydgalleriet. Workshopen er åpen for kunstnere og studenter ved kunst-, arkitektur-, skrivekunst- og musikkskolene i Bergen, og vil jobbe med ulike former for lydskrift, slik som abstrakt, lydlig, konkret og “after language” poesi, og tekstbasert, algoritmisk, sekundær og grafisk notasjon. I tillegg til å drive med notasjon av lyd og språk vil deltagerne lage musikkinstrumenter, og vurdere hvordan instrumentets design er en skriveprosess.

Kunstnerne ønsker deltagere fra institusjoner med fullstendig ulik praksis velkommen, med ønske om å på tverrestetisk vis takle det å skrive lyd, komponere instrumenter, skrive algoritmer, snakke noter og tegne lyd. Skrive-workshopen er en del av et kunstneropphold ved Lydgalleriet, der kunstnerne kommer til å lage et nytt verk; Writing in the Wind. Her jobber man frem mot en prototype av et interaktivt blåseinstrument som skal plasseres utenfor Strandir, nord-vest på Island.

Brunsjprat:
Det vil bli holdt en åpen presentasjon av workshopen på Lydgalleriet søndag 12. mars klokken 10:30. Publikum inviteres her også til en uformell brunsj.
For å delta på workshopen, ta kontakt med mei@lydgalleriet.no

Presentert i samarbeid med Lydgalleriet.

Utstillingsåpning:
Torsdag 10.mars 18.00 – 19.00
Gratis

Åpningstider utstilling:
10.-20. mars, torsdag-søndag / 12.00-17.00, og under Borealis arrangementer
20,- (gratis for festivalpass/studenter/barn)

Tweet This   Share this on Facebook