• Fornyet tillit til Borealis lederteam

 

Peter og Tine tiltrådte begge i 2014, og har gjennomført to svært vellykkede festivaler. Peter Meanwell har takket ja til nytt åremål som kunstnerisk leder frem til Borealis 2020. Samtidig har Tine Rude takket ja til ny kontrakt, og åremålet er omgjort til fast stilling.

– Under deres ledelse har festivalen utviklet sterke kunstneriske prosjekter og internasjonale samarbeid, og de har hatt en stødig hånd på driften av organisasjonen. Styret er fornøyd med arbeidet og gleder seg over at både Peter og Tine har takket ja til å være med i fortsettelsen, sier styreleder Tone Tjemsland.

– Jeg er glad for tre nye år til å fortsette å utvikle nye spennende og tverrfaglige prosjekter, og jeg gleder meg til å arbeide med det voksende publikumet av eventyrlystne lyttere i Bergen. Borealis har et voksende internasjonalt godt rykte som et sted å høre fremtidsrettede nye arbeider fra Norge og til å møte banebrytende artister fra hele verden. Jeg er veldig stolt av hva Tine og jeg, sammen med festivalteamet har oppnådd så langt, og er spent på hva vi kan gjøre sammen i de neste tre årene, sier briten Peter Meanwell.

Borealis får stadig mer internasjonal anerkjennelse, og har i løpet av de siste to årene innledet flere større samarbeid, samt hentet inn finansiell støtte fra internasjonale partnere. Festivalens fokus på eksperimentell musikk og tilliggende kunstformer har funnet et interessert og nysgjerrig publikum. Tilstedeværelsen i Bergen er styrket, blant annet gjennom etableringen av det månedlige Borealis Listening Club.

– Aktivitet og synlighet gjennom året har vært positivt. Vi er en liten organisasjon som kan snu oss kjapt rundt og teste nye ideer når de oppstår. Jeg gleder meg til å fortsette å overraske og samtidig skape trygge rammer rundt organisasjonen, sier Tine Rude.

Tweet This   Share this on Facebook