om borealis

Borealis er en festival for eksperimentell musikk. Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feirer vi musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer.

Fem dager i mars hvert år inntar Borealis hele byen med nye musikalske eksperimenter fra Bergen, Norge og resten av verden. Borealis gir deg konserter, installasjoner, forestillinger, foredrag og filmer på mange av byens små og større konsertscener, kunstgallerier, kulturarenaer og andre rare steder du kanskje ikke har vært før.

Borealis arbeider med nålevende komponister, lydkunstnere, improvisatører og musikere, for å utvikle prosjekter som ommøblerer vår musikalske verden. Du utfordres til å stille spørsmål om hva musikk kan være, og hvor den kan ta deg. Borealis er ikke én type eller sjanger av musikk, men i stedet en døråpner til de mest vågale og nyskapende artister og musikere, som gir oss noe nytt på vår vei videre.

Borealis er åpen for alle; fra førstegangslytteren til den erfarne musikkviter, fra de aller minste til de eldste og klokeste. Borealis inviterer deg med på en reise gjennom nye musikalske verdener! Velkommen.

Borealis ble avholdt for første gang i mars 2004. Da var organisasjonen blitt opprettet året før, som en sammenslåing av de to festivalene Music Factory og Autunnale.

MEDLEMSORGANISASJONER

STYRET

Styreleder: Tone Tjemsland
Styremedlemmer: Nina Malterud, Jostein Gundersen, Jeremy Welsh og Kjetil Traavik Møster.
Vara: Åsa Løvgren og Jiska Huizing

ÅRSRAPPORTER (pdf tilgjengelig for nedlasting):

2017, 2016201520142013201220112009200820072006.

STØTTET AV: