Borealis Ung Komponist er avslutttet med en fantastisk konsert med fire nye verk på åpningskvelden til Borealis 2018!

I løpet av fem samlinger og utallige timer gjennom det siste året, er disse verkene utviklet av de fire uredde komponistene Alan Ó Raghallaigh, Kristin Bolstad, Tine Grieg Viig og Øyvind Skarbø, og i tett samspill med strykekvartetten Rosella. Ledet av og med god veiledning fra de fire mentorene Natacha Diels (USA), Joanna Bailie (UK), Christian Wallumrød og Øyvund Torvund, som alle har kommet med forskjellig bakgrunn og teknikker, har de utviklet et bredere spekter og nye referanser for å skrive sine egne verk. Den tette samspillet med mentorene i de ulike workshop’ene ga både komponistene og strykekvartetten en unik innsikt og tilgang til erfaring.

Og selv om det har vært lange dager og kvelder med finpussing av komposisjonene, intense dager med prøver og lydsjekk med høy puls frem mot festivalens åpningskveld, var det en lykkelig og fornøyd gjeng med komponister, mentorer, musikere og festivalteam som tok imot et begeistret publikum.

Borealis er svært stolt av resultatet, og vi har søkt om ny støtte for å kunne sette igang med en ny runde av Borealis Ung Komponist frem mot Borealis 2019!

Tweet This   Share this on Facebook