Borealis Listening Club

Borealis Listening Club 2020/21

Borealis Listening Club er tilbake med sin femte sesong! I denne runden setter vi fokus på hvordan den eksperimentelle musikken forholder seg til aktuelle temaer som påvirker samfunnet, akkurat nå. Hver måned vil vi ha et tema som Protest, Isolasjon eller Omsorg. Denne sesongen holdes Borealis Listening Club i vårt nye lokale; Studio 207 i Strandgaten 207 – alltid den siste onsdagen i måneden. Har du forslag til hva vi bør lytte til eller spørsmål om arrangementet? Send e-post til blc@borealisfestival.no.

Borealis Listening Club er et månedlig gratisarrangement der vi utforsker ulike eksperimentelle lydverdener, ser kortfilmer og snakker om musikk. Borealis Listening Club er åpen for alle – fra førtstegangslytteren til den erfarne musikkviter. Her vil du høre musikk og lyder du kanskje aldri har hørt før, og få kjennskap til komponister, musikere og lydkunstnere som jobber med eksperimentell musikk innen mange forskjellige sjangre. Våre faste lytteverter er kunstnerisk leder for Borealis Peter Meanwell og musiker og komponist Vilde Tuv. Sammen leder de samtalene og spiller musikk. Det står alltid ferskpoppet popkorn på bordene, gratis kaffe og te og fargerik brus til salgs.

NOVEMBER : Onsdag 25. – 20.00–22.00 – Studio 207 – Gratis
OKTOBER : Onsdag 28. – 20.00–22.00 – Studio 207 – Gratis
SEPTEMBER : Onsdag 30. – 20.00–22.00 – Studio 207 – Gratis
AUGUST : Onsdag 26. – 20.00–22.00 – Studio 207 – Gratis

Historikk

Borealis Listening Club ble opprettet i november 2015. Festivalen ønsket å være mer tilstede og synlige gjennom hele året, og ikke bare være en kuriositet som dukket opp i 5 dager en gang i året. Sterkt inspirert av den dypere lyttingen som ofte omtales innen eksperimentell musikk opprettet vi denne klubben hvor folk kan samles, spille musikk, lytte og snakke sammen. Vi dedikerte oss også til å ha med oss musikere og kunstere som gjester for å få nye perspektiver inn i samtalene om musikk, og for å lage en plattform der folk kan bli kjent med alle de eksepsjonelle artistene som virker innen det eksperimentelle feltet. Noen av de som har gjestet Borealis Listening Club er Pauline Oliveros, Knut Vaage, Rebecka Ahvenniemi, Freja Bäckman, Smerz, Øyvind Torvund, m.m.

Borealis Listening Club 2019/20