• Bli bedre kjent med Agnes Hvizdalek

Vi har snakket med Borealis Ung Komponist- deltager Agnes Hvizdalek for å høre hvordan hun har det, og hvordan hennes Borealis Ung Komponist- opplevelse har vært så langt!

Hvordan går det og hva driver du med for tiden? 

Jeg har det bra. Jeg har lenge ønsket meg en hverdag med mindre reising og mer konsentrert jobbing på ett sted, så jeg trives med situasjonen. Det kom nettopp ut to nye kassetter som jeg er med på med det Praha-baserte improvisasjonskollektivet «Krekso» og «Juxtaposition II» – denne gangen med støy-rock-gjengen Guro Moe, Håvard Skaset og Utku Tavil. Ellers lager jeg musikk til en science-fiction film, jobber med solo-formatet mitt og med Demi Broxa-prosjektet som lukter post-korona-fest, tekno og fremtid. Det er gøy og jeg danser mye i stua. Jeg har også blitt valgt ut til talentprogrammet KUPP og gleder meg til å samarbeide med et klassisk ensemble.

Hvor er dere er i prosessen med Borealis Ung Komponist, og hvordan har det vært for deg så langt? 

Det er en veldig lærerik og interessant prosess og det er deilig å ha så fine kollegaer. Både musikerne og de andre komponistene er fantastisk fine folk, og det er bra samhold selv om det ikke bare er lett. For meg har det vært en skikkelig aha-opplevelse å se hvor mye vi har til felles av interesser og utfordringer til tross for ulike bakgrunner og arbeidsmåter. Nå har vi akkurat lagt bak oss workshop #3 av totalt fire, så nå gjelder det å komme i mål frem til januar.

Når komponerer du? Og hva må du ha for å få det til?

Karantene etter en reise funker bra for eksempel. Jeg liker å ha det rolig rundt med når jeg skal tenke ut ting. Enten før folk har stått opp eller etter at alle har lagt seg funker ofte best, men jeg prøver å bli mer fleksibel.

Hvordan er det å for første gang produsere musikk for andre musikere?

Det er faktisk ikke så forskjellig fra det jeg føler jeg har gjort hele mitt liv. Det er gøy å tenke ut ting sammen med andre og jeg gleder meg til å oppleve resultatet. Jeg tror det blir en veldig fin konsert.

Og til sist, hva inspirerer deg for tiden?

Det er kanskje litt klisjé nå, men jeg får faktisk skikkelig kikk av å oppleve været og naturen her på Vestlandet. Jeg vokste opp i Wien og har bodd, jobbet i og reist mellom byer hele mitt liv. Jeg blir skikkelig fascinert av hvordan været skifter og kan glede meg som et barn til julaften når det er sol.

Les mer om Agnes sitt arbeid på hennes hjemmeside www.abstractvocalmusic.com, og følg henne på Facebook og Instagram.

Tweet This   Share this on Facebook