• Borealis 2019 – en fantastisk feiring av lyd og nye ideer!

Borealis 2019 var en fantastisk feiring av lyd og musikk, ulike måter å være, og kollektiv lytting5 dager med fulle hus og et publikum som beveget seg gjennom et hav av ideerfølelser og lyder, oppdaget nye sammenhenger, hadde samtaler og utforsket sammen.

Vi startet de fem dagene med et lenge ventet samarbeid med festivalen elnicho fra Mexico City, blant annet med ny musikk fra Øyvind Torvund fremført av BIT20 Ensemble og det meksikanske ensemblet Liminar, overraskende bruk av tungen som musikkinstrument fra Diego Espinosa Cruz Gonzalez, mat fra det lokale Bonanza Kafé Kollektiv og filmer fra Manuela De Laborde, som også presenterte et nytt assosiasjonsverk sammen med Jenny Berger Myhre, som tok ørene og følelsene til Mexico City på et blunk – til og med for de av oss som aldri har vært der.

Borealis 2019 forsatte med gode samtaler, musikalske og kunstneriske refleksjoner – både humørfylte, men samtidig alvorstunge –  over tiden vi lever i, samtykke, utenforskap og mye mer. Vi lyttet til musikk, radiokunst og diskusjoner; så perfomance og dans; spiste is fra Hallaisen, drakk te fra Tedragen, og Borealis-øl fra Ekangersmuget; deltok i innoverskuende og samtidig sosiale seanser med Borealis Artist in Residence Jenny Moore; ristet av oss fordommer og pustet inn nye ideer fra hele verden. Musikk ble spilt og eksperimenter utført på 16 ulike arenaer i Bergen sentrum, alt fra Nordnes Sjøbad og Bergen Pianoforretning til Bergen Kino og Bergen Offentlige Bibliotek – mens snøen, solen, regnet og vinden underbygget det varierte innholdet i festivalen.

Tusen takk til alle som kom, til alle komponister og utøvere, og til alle som bidro til å skape Borealis 2019!

Se bilder fra de fem nydelige dagene i mars! 

LES OG HØR OM BOREALIS 2019: 
Hele festivalen på icareifyoulisten.com – engelsk
Hele festivalen på National Sawdust Log.org – engelsk
Hele festivalen på Kunstkritikk.no – dansk
Hele festivalen på 5against4.com (i to deler) – engelsk
Sounding Bodies på ballade.no – norsk
♥ LOVE og TIME TIME TIME på Seismograf.org – dansk
Intervjuer og musikk fra Borealis 2019 på NRK P2s Spillerom Søndag – norsk og engelsk

VI DELER ALLE ANMELDELSER FORTLØPENDE PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE!

Tweet This   Share this on Facebook