• Borealis anbefaler – mai

Kaija Saariaho – Photo by Andrew Campell
Kaija Saariaho – Photo by Andrew Campell

Da den finske komponisten Kaija Saariaho sin opera L´amour de Loin ble arrangert på Metropolitan Opera i New York i fjor, var det den andre operaen av en kvinnelig komponist som har vært presentert under selskapets historie. Den første var i 1903… Under Festspillene i Bergen snakker Peter Meanwell med en av Europas mest fremtredende komponister om et liv i musikken, rollen som kjønn har spilt i hennes karriere og om den pågående ubalansen mellom mannlige og kvinnelige komponister på scenen.

I tillegg til Peter sin samtale med komponisten Kaija Saariaho, må du ikke gå glipp av urfremførelsen av hennes nye bestillingsverk for cello, sammen med verk av Per Nørgård, Benjamin Britten og JS Bach. Fra Londons ny musikk scene er London Sinfonietta også i byen, og som en del av Norsk Komponistforeningens 100-årsjubileum, fremfører de verk av Eivind Buene og Rolf Wallin, samt Louis Andriessena og mer av Kaija Saariaho. 

 

På kontoret denne måneden gleder vi oss for de kommende albumene fra Bergens lokale  Phonophani og Borealis sin favoritt (og 2015 artist) Jlin.

Tweet This   Share this on Facebook