• Dette er årets Borealis Ung Komponist-deltagere!

Rekordmange søknader kom inn til tredje runde av vårt mentorprogram Borealis Ung Komponist– og vi er utrolig glade for å se hvor mange som viser interesse for denne typen program. Tusen takk til alle som søkte!

De fire heldige som skal delta på årets versjon av Borealis Ung Komponist er nå valgt ut, og vi gleder oss til å se disse sterke stemmene utvikle seg videre gjennom en høst og vinter med mentorprogrammet.

Vi presenterer årets deltagere:

 Aslak Bjørge Hermstad

Foto: Kristoffer Øen

Aslak Bjørge Hermstad er komponist, og har bachelor i komposisjon fra Griegakademiet. Han har bakrgunn som pønk-, og senere klassisk gitarist. Han er glad i å utforske og hente inspirasjon fra ulike uttrykk, samtidig som han har en dyp interesse for de sosiale og politiske sidene av musikk.

Eva Pfitzenmaier

Foto: Klara Sofie Ludvigsen

Eva er født og oppvokst i Tyskland, har studert på konservatoriet i Amsterdam, og flyttet til Bergen for 10 år siden. Hun jobber mye sjangeroverskridene og multidisiplinært som vokalist, performer, komponist og tekstforfatter. Musikken hennes henter inspirasjon fra både samtidsmusikk, elektronisk musikk, alternativ pop og tradisjonell musikk fra hele verden.

Hilde Annine Hasselberg

Foto: Øystein Grutle Haara

Hilde Annine Hasselberg er klassisk sopran og har sin utdanning fra Griegakademiet i Bergen. Hun har også videreutdanning i Live-elektronikk fra Norges Musikkhøyskole og det er gjennom denne utdanningen at hun startet å komponere. Hasselberg har samarbeidet bl.a med Transiteatret-Bergen, BIT20 Ensemble og Borealis og har lenge vært aktiv innen ny-musikkmiljøet i Bergen både som sanger, komponist og i sceniske produksjoner.

Steinar Yggeseth

Steinar Yggeseth er komponist og har studert ved Norges musikkhøgskole. Han arbeider ofte med soniske relasjoner, og hans verk utspiller seg ofte et sted mellom klang og tone. Improvisatoriske elementer er gjerne en del av hans verk, enten i prosessen, eller inkorporert i verkets framføring. Hans musikk varierer fra større ensembler til små intime sfærer.

Tweet This   Share this on Facebook