• Møt komponistene i en ny runde av Borealis Ung Komponist

Vi er glade for å kunne presentere fire nye komponister, som frem mot mars og Borealis 2019 vil skape fire nye verk for saksofonkvartetten Saxifraga Quartet.

Mange spennende yngre komponister søkte seg til andre runde av vårt mentorprogram, og vi gleder oss til å jobbe sammen med Rakel Karoline Sætrevik Nystabakk, Alexander Fiske Fosse, Stephan Meidell og Harald Jordal Johannesen det neste året. Disse fire komponistene er alle tidlig i sin karriere, og har levert spennende tanker om hva de har lyst å utforske, og Borealis har tro på at de kommer til å prege musikkfeltet i fremtiden. Vi har satt sammen en gruppe komponister som vi tror vil utfordre både hverandre og musikerne i Saxifraga Quartet, og som med kyndig veiledning og inspirasjon fra mentorene vil skape en interessant konsertopplevelse.

Mentorene i årets runde er alle komponister som Borealis setter stor pris på, som utfordrer det gjengse konsertformatet og musikerne de jobber med. Britiske Juliana Hodkinson, amerikanske Jessie Marino og norske Maja S.K. Ratkje og Øyvind Torvund er alle komponister som er, og har vært presentert på Borealis.

Til denne utgaven av mentorprogrammet har vi valgt å la komponistene jobbe tett sammen med den nyetablerte saksofonkvartetten Saxifraga Quartet, som består av ambisiøse musikere som vil være med å utfordre og utvide grensene for ny musikk.

Første samling finner sted i løpet av august, og du kan følge med på prøver, lese mer om komponister, mentorer og kvartett her!

Borealis Ung Komponist 2018/2019 er støttet av Morten Eide Pedersens Minnefond, Norsk Kulturråd, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune.

Tweet This   Share this on Facebook