• Nytt design og samarbeidsprosjekt med NEXT

borealis2017_banner_wtagline_yellow_upshadow_02

Vi er veldig begeistret for vårt nye design og snart kan du se på vegger og oppslagstavler over hele Bergen. Vi har hatt et tett samarbeid med vår designer Thomas Bush, og har bedt ham om å si et par ord om 2017-designet: “Identiteten jeg har laget for Borealis 2017 er inspirert av de mange arenaene, utøverne, bevegelsene og atmosfærene som utgjør Borealis. Og ikke minst sammenhengen mellom disse komponentene. Veien Borealis viser oss er kanskje ikke den raskeste eller letteste, men kanskje gir det oss muligheten til å gjøre nye og uventede oppdagelser. Designet utrykker dette gjennom det jeg vil beskrive som en harmonisk kakofoni av skrifttyper, farger og linjer.”

Denne måneden annonserer vi også et stort samarbeidsprosjekt med NEXT festivalen i Slovakia. NEXT er den ledende festivalen for utforskende musikk i Slovakia, og vi reiser til Bratislava i slutten av november for å være med i utviklingen av tre prosjekter som vises under Borealis i mars.

Radikale melodier, spontan improvisasjon – NEXT festivalen har alltid vært en spennende arena for den typen musikk Borealis hyller. Derfor er vi veldig glade for å være en del av Fresh Air-prosjektet, som inviterer inn norske og slovakiske publikummere og artister til forestillinger som blir framført på begge festivalene: Drums er et bestillingsverk som utforsker begrensningene til et trommesett; Threnoscope er et stedsspesifikt mikrotonalt droneinstrument, utviklet av komponist og live-programmerer Thor Magnusson; og den slovakiske lydsamleren og lydentusiasten Jonáš Gruska tar med seg sine oppfinnelser til Bergen for å lage en stedspesifikk installasjon og holde en workshop.

 

 

Tweet This   Share this on Facebook