Praktisk info

Velkommen til Borealis 2020 og Bergen!

Her vil du finne praktisk informasjon om billetter, fremkommelighet, våre arenaer og gode steder å bo og spise mens du venter på fantastiske Borealis-opplevelser. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen.

Husk – ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil nok ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene. Ta med deg en regnjakke eller paraply. Ordtaket “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” er en leveregel i Bergen.

BILLETTER
FREMKOMMELIGHET
ALDERSGRENSE
HOTELL
CAFEER OG SPISESTEDER
ARENAER

Billetter:

Billetter kan kjøpes her på vår nettside, på Ticketco.no, og i døren ved ledig kapasitet.
Vi aksepterer Vipps, kort og kontant ved billettsalg i døren.

Det er begrenset kapasitet på noen arrangementer, og vi anmoder alle om å møte opp i god tid for å sikre seg plass.

Dørene åpner 30 min. før annonsert konsert- eller arrangementsstart.

Festivalpass gir adgang til alle arrangementer under Borealis.

Dagspass gir adgang til en spesifikk dag.
For begge pass gjelder et forbehold om ledig kapasitet. Vi anmoder derfor alle med Festivalpass og Dagspass om å møte opp i god tid. Det kan også reserveres plass ved å sende en e-post til billett@borealisfestival.no med opplysning om navn og arrangement minimum 3 dager før arrangementet finner sted.

Fremkommelighet:

Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Flere av våre arenaer er universelt utformet, men det gjelder dessverre ikke alle. Vi ønsker å legge til rette for alle, så ta gjerne kontakt på billett@borealisfestival.no så vi kan planlegge eventuell assistanse. Se også mer info om den enkelte arenaen under.

Borealis aksepterer Ledsagerbevis. Det kjøpes ordinær billett og det er da fri adgang for ledsager. Vi ber om at det meldes på billett@borealisfestival.no for å sette av plasser og avklare fremkommelighet. Mer informasjon om frem­kommelighet på våre arenaer følger også under.

Aldersgrense:

Noen arenaer har aldersgrenser da det selges alkohol i baren. Det går helt fint for mindreårige å gå på Borealis-konserter, så lenge de er i følge med en voksen, som fyller ut Vergeskjema. Verge må løse egen billett.

Hotell:

Borealis har gode hotelltilbud på Augustin Hotel, Grand Hotel Terminus og Hotel Zander K. Alle disse hotellene ligger i Bergen sentrum, og har en spesiell rabatt for Borealis sine besøkende. Du booker rom direkte på www.debergenske.no med dato for opphold og antall personer, og skriver så inn koden bore123 i kampanjekode-feltet. Festivalpriser vil da vises.

Kafeer og spisesteder:

Under finner du våre favoritt spisesteder og kafeer. Nordmenn er et av folkeslagene som drikker mest kaffe i verden.

Landmark Kafé
Rasmus Meyers allé 5

Godt Brød
Vetrlidsallmenningen 19, Vestre Torggaten 2, Muséplassen 3

Kaffemisjonen
Øvre Korskirkeallmenning 5

Pingvinen
Vaskerelven 14

Kafé Spesial
Christies gate 13

Bergen Kaffebrenneri
Kong Christian Frederiksplass 6

Hallaisen
Skostredet 5

Legal
Christiesgate 11

Amalies hage
Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 1

Arenaer (oppdateres fortløpende etter hvert som programmet for Borealis 2020 slippes):

Borealis har ikke én bestemt plass der festivalen arrangeres, men er tilstede på mange ulike arenaer i Bergen – ofte opptil så mange som 16 stk. Alle arenaer skal være godt merket så du kan finne frem. Flere steder har bevertning, slik at man kan få seg noe å drikke før og etter arrangementet. Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no om du har behov for assistanse.

GRIEGHALLEN (Edvard Griegs plass 1) Grieghallen er en konserthall i Bergen og sto ferdig i mai 1978 og ble oppkalt etter den norske komponisten Edvard Grieg. Hallen har en rekke konsert- og bankettsaler på totalt 3500 m². Konsertsalen er hjemmearena for Bergen Filharmoniske Orkester.

Rullestoltilgang: Ja
Handikaptoalett: Ja
www.grieghallen.no

KODE 2 (Rasmus Meyers allé 3) KODE 2 er et museumsbygg som ligger i hjertet av Bergen sentrum. Dette flotte bygget ligger langs museumsrekken ved Lille Lungegårdsvannet. Bygget er tegnet av arkitekt Sverre Lied og stod ferdig i 1978 for å huse den store kunstgaven fra forretningsmannen Rolf Stenersen, gitt i 1971.

Bevertning: KODEs største butikk og bokhandel er åpen kl. 11-17 hver dag, og holder til i bygningens første etasje. Her finner du også spisestedet Smakverket som har deilig lunsjretter og god kaffe!

Rullestol: KODE 2 er tilrettelagt for bevegelseshemmede, enten ved direkte adkomst via rampe eller med rullestolheis. Det er heis i bygget. Det er oppmerkede parkeringsfelt for bevegelseshemmede like utenfor Rasmus Meyers allé 7 (KODE 3).

Handicaptoalett: Ja
www.kodebergen.no

STUDIO BERGEN (Nøstegaten 119) Studio Bergen er Carte Blanche – Norges nasjonale komponi for samtidsdans sin hjemmebase og ligger like i nærheten av USF Verfet. Huset inneholder blant annet et studio som brukes som en black box-scene og har plass til +/- 160 publikummere.

Rullestoltilgang: Det er mulighet for rullestol i Studio Bergen. Scenen og alle fasiliteter ligger på gateplan. De har et begrenset antall rullestolplasser som er 3. 
Handikaptoalett: Ja
https://carteblanche.no/omoss/studio-bergen/