Praktisk info 2020

Velkommen til Borealis 2020 og Bergen!

Her vil du finne praktisk informasjon om billetter, fremkommelighet, våre arenaer og gode steder å bo og spise mens du venter på fantastiske Borealis-opplevelser. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen. Les mer her om hvordan vi jobber for å skape en tryggere festival for flere.

Vi følger nøye med på oppdateringer om korona-viruset og er i kontakt med Bergen kommune, i tillegg til at vi følger offentlige råd. Vi ber publikum om det samme. Les mer her

Husk – ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil nok ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene. Ta med deg en regnjakke eller paraply. Ordtaket “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” er en leveregel i Bergen.

BILLETTER
TILGJENGELIGHET
ALDERSGRENSE
HOTELL
CAFEER OG SPISESTEDER
ARENAER

Billetter:

Billetter kan kjøpes her på vår nettside, på Ticketco.no, og i døren ved ledig kapasitet.
Vi aksepterer Vipps, kort og kontant ved billettsalg i døren.

Det er begrenset kapasitet på noen arrangementer, og vi anmoder alle om å møte opp i god tid for å sikre seg plass.

Dørene åpner 30 min. før annonsert konsert- eller arrangementsstart.

Festivalpass gir adgang til alle arrangementer under Borealis.

Dagspass gir adgang til en spesifikk dag.
For begge pass gjelder et forbehold om ledig kapasitet. Vi anmoder derfor alle med Festivalpass og Dagspass om å møte opp i god tid.

Barn fra 0–4 år kommer inn gratis på alle Borealis-arrangement utenom Konsertsirkus! Er barnet ditt mellom 4–18 år gjelder rabattert billettpris.

Tilgjengelighet:

Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Flere av våre arenaer er universelt utformet, men det gjelder dessverre ikke alle. Vi ønsker å legge til rette for alle, så ta gjerne kontakt på billett@borealisfestival.no så vi kan planlegge eventuell assistanse. Se også mer info om den enkelte arenaen under.

Alle våre arenaer har kjønnsneutrale toilettfasiliteter, og nesten alle er tilrettelagt for rullestolsbrukere. Vennligst se listen over arenaer under.

Borealis aksepterer Ledsagerbevis. Det kjøpes ordinær billett og det er da fri adgang for ledsager. Vi ber om at det meldes på billett@borealisfestival.no for å sette av plasser og avklare fremkommelighet. Mer informasjon om frem­kommelighet på våre arenaer følger også under.

marc

Hvis du kommer på et Borealis-arrangement alene og har lyst å møte noen, eller ønsker å være med noen som er edru, kan du sende oss en e-post på forhånd til billett@borealisfestival.no, så møter et medlem av feministmilitsen deg på arrangementet.

Aldersgrense:

Noen arenaer har aldersgrenser da det selges alkohol i baren. Det går helt fint for mindreårige å gå på Borealis-konserter, så lenge de er i følge med en voksen, som fyller ut Vergeskjema. Verge må løse egen billett.

Det er eget arrangement med fri alder lørdag 7. mars i samarbeid med UFLAKKS.

Hotell:

Borealis har gode hotelltilbud på Augustin Hotel, Grand Hotel Terminus og Hotel Zander K. Alle disse hotellene ligger i Bergen sentrum, og har en spesiell rabatt for Borealis sine besøkende. Du booker rom direkte på www.debergenske.no med dato for opphold og antall personer, og skriver så inn koden bore123 i kampanjekode-feltet. Festivalpriser vil da vises.

Kafeer og spisesteder:

Under finner du våre favoritt spisesteder og kafeer. Nordmenn er et av folkeslagene som drikker mest kaffe i verden.


Landmark Kafé
Rasmus Meyers allé 5

Godt Brød
Vetrlidsallmenningen 19, Vestre Torggaten 2, Muséplassen 3

Kaffemisjonen
Øvre Korskirkeallmenning 5

Pingvinen
Vaskerelven 14

Kafé Spesial
Christies gate 13

Bergen Kaffebrenneri
Kong Christian Frederiksplass 6

Hallaisen
Skostredet 5

Legal
Christiesgate 11

Amalies hage
Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 1

Arenaer:

Borealis har ikke én bestemt plass der festivalen arrangeres, men er tilstede på mange ulike arenaer i Bergen – i 2020 er vi på 16 forskjellige plasser i byen! Alle arenaer skal være godt merket så du kan finne frem. Flere steder har bevertning, slik at man kan få seg noe å drikke før og etter arrangementet. Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no om du har behov for assistanse. Våre arenaer har kjønnsneutrale toilettfasiliteter, og nesten alle er tilrettelagt for rullestolsbrukere.

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6) – Nettside
Vårt vakre offentlige bibliotek ligger sentralt plassert mellom togstasjonen og Bergen Storsenter. Dette er et populært samlingssted for byens befolkning med stor arrangementsaktivitet året rundt.

Bevertning: Amalies Hage – Biblioteket har egen café og bar som serverer lunsjretter, kaffe og et godt utvalg i juice
Rullestol: Tilrettelagt (heis i cafeen)
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

BERGEN KUNSTHALL & LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5) – Nettside
Bygningen som rommer både Bergen Kunsthall, Landmark og bokbutikk, er tegnet av arkitekten Ole Landmark på 1930-tallet. Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer av internasjonale kunstnere. Landmark er Bergen Kunsthalls egen café, bar, prosjektrom, konsertscene og nattklubb, og er et populært sted for kaffemøter og matpauser, med en stadig skiftende lunsjmeny som bruker det beste fra lokale produsenter.

Bevertning: Landmark har rikt utvalg i mat og drikke, og er åpen før, under og etter arrangement
Rullestol: På dagtid er det tilkomst fra kortsiden av bygget, ring på ringeklokken, så kommer noen og åpner. Under kveldsarrangementene på Landmark står det dørvakter utenfor inngangsdøren som står klare til å hjelpe rullestolbrukere inn glassdøren til høyre for hovedinngangen.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

BERGEN ARKITEKTHØGSKOLE (Sjøgaten 59, 61a) – Nettside
Bergen Arkitekthøgskole  ble etablert i 1986 i Bergen som et pedagogisk alternativ til de to statlige utdanningene i Norge. Skolen er nå lokalisert i Sandviken, og har transformert en tidligere industrieiendom med en kornsilo og dypvannskai til studioer og verksteder for arkitektskolen. På lørdag drar vi publikum ut for en dag med Konsertsirkus!

Bevertning: Konsertsirkus! café med sunnere alternativ for snack og på fyll, i tillegg til at Tedragen og Hallaisen er på plass
Rullestol: Ja
Handicaptoalett: Ja, i 1. etasje
Anlegg for hørselshemmede: Nei

BERGEN INTERNASJONALE KULTURSENTER (Kong Oscars gate 15) – Nettside
Bergen Internasjonale Kultursenter ble startet i 1993 som et møtested for innvandrerorganisjasjoner i Hordaland. 26 år senere teller senteret 70 medlemsorganisasjoner, og er et viktig sted for inkludering og kulturutveksling i Bergen.

Bevertning: Nei
Rullestol:
Begrenset tilgang. Trappeheis med innebygd sete opp til konsertsalen i 2.etg. Ikke mulighet for å feste rullestol.
Handikaptoalett: Ja, i 1. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei

CINEMATEKET I BERGEN (Georgernes Verft 12) – Nettside
Cinemateket ligger i USF Verftet, og er en kino med fokus på det de kaller essensiell filmhistorie og filmkunst. Stiftelsen ble opprettet i november 1992 med formål å fremme interessen for og kunnskapen om audiovisuelle medier som kunst og underholdning i et film- og kulturhistorisk perspektiv. Visningene skjer i en 92-seters kinosal, og på søndagen skal vi varme oss etter isbadet mens vi ser Lizzie Bordens 80-talls klassiker Born in Flames.

Bevertning: Det er tillatt å ta med seg mat og drikke fra Kafé Kippers inn i kinosalen.
Rullestol: Tilrettelagt. 1 rullestolplass fremst i kinosalen
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

CORNERTEATERET (Kong Christian Fredriks plass 4) – Nettside
Cornerteateret er et produksjons – og visningshus for det frie scenekunstfeltet, og et kreativt scenehus for barn og unge. Huset rommer to blackbox-saler i første etasje, samt bar og en mindre scene i tilknytning til denne. Baren er åpent 1 time før og etter husets mange forestillinger.

Bevertning: Ja
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Ja
Anlegg for hørselshemmede:
Nei

GRIEGHALLEN (Edvard Griegs plass 1) – Nettside
Grieghallen er en konserthall i Bergen og sto ferdig i mai 1978 og ble oppkalt etter den norske komponisten Edvard Grieg. Hallen har en rekke konsert- og bankettsaler på totalt 3500 m². Konsertsalen er hjemmearena for Bergen Filharmoniske Orkester. Borealis har konserter både i konsertsalen, men også i foyeren!

Bevertning: Ja
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Ja
Anlegg for hørselshemmede:
Nei

KODE 2 (Rasmus Meyers allé 3) – Nettside
KODE 2 er et museumsbygg som ligger i hjertet av Bergen sentrum. Dette flotte bygget ligger langs museumsrekken ved Lille Lungegårdsvannet. Bygget er tegnet av arkitekt Sverre Lied og stod ferdig i 1978 for å huse den store kunstgaven fra forretningsmannen Rolf Stenersen, gitt i 1971.
Her viser vi forestillinger i utstillingslokalene mellom utstillinger.

Bevertning: Butikk og bokhandel er åpen kl. 11-17 hver dag, og holder til i bygningens første etasje. Her finner du også spisestedet Smakverket som har deilig lunsjretter og god kaffe! I forbindelse med forestillinger på kvelden henviser vi til Verkstedet
Rullestol: KODE 2 er tilrettelagt for bevegelseshemmede, enten ved direkte adkomst via rampe eller med rullestolheis. Det er heis i bygget. Det er oppmerkede parkeringsfelt for bevegelseshemmede like utenfor Rasmus Meyers allé 7 (KODE 3).
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

KODE 2 Verkstedet (Rasmus Meyers allé 3)
Festivalkontoret vårt er på Verkstedet i KODE 2. Her kan du kjøpe billetter, hente ut Festivalpass og Dagspass, kjøpe Borealis-merchandise, skaffe deg musikken til våre artister i Borealis Record Shop eller få informasjon om festivalen og arrangementene. På kontoret møter du representanter fra Borealis som vil kunne svare på alle spørsmål du måtte ha. Og så har vi hele vårt program under tittelen Doing Not Saying her.

Bevertning: Ja, det er kaffe på kannen  til alle!
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Ja
Anlegg for hørselshemmede:
Nei

KMD – (Møllendalsveien 61) – Nettside
Fakultetet for kunst, musikk og design åpnet for publikum høsten 2017. Bygget er samlepunktet for kunst og design-studentene i Bergen, og ble spesialtegnet for virksomheten av Snøhetta. KMD samarbeider med mange ledende institusjoner, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Bevertning: Kafé Munch holder åpent i forbindelse med Sun & Sea, og tilbyr enkel servering denne helge.
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

LYDGALLERIET (Østre skostredet 3) – Nettside
Opprinnelig initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere for snart 15 år siden, er Lydgalleriet per dags dato Norges eneste galleri for lydkunst. Sammen med Ekkofestivalen driver de Østre – hus for lydkunst og elektronisk musikk i Skostredet.

Bevertning: Nei
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

STUDIO BERGEN (Nøstegaten 119) – Nettside
Studio Bergen er Carte Blanche – Norges nasjonale komponi for samtidsdans sin hjemmebase og ligger like i nærheten av USF Verfet. Borealis rykker inn i mars.

Bevertning: Nei
Rullestol:
Tilrettelagt. Scenen og alle fasiliteter ligger på gateplan. Det er 3 rullestolsplasser på forestilling.
Handikaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

ST. JAKOB KIRKE (Jonas Reins gate 2) – Nettside
St. Jakobs kirke er Bergens kulturkirke for unge. Kirken er for et lite kulturhus å regne, med scene, lydstudio og medierom, samt jevnlige arrangementer for ungdom.

Bevertning: Nei
Rullestol: mer info kommer
Handicaptoalett: mer info kommer
Anlegg for hørselshemmede: Nei

UNIVERSITETSAULAEN I BERGEN (Muséplassen 3) – Nettside
I 2015 åpnet den nye universitetsaulaen i Bergen. Aulaen ligger i sørfløyen av Naturhistorisk museum, og har rundt 350 sitteplasser. Her markeres de store begivenhetene på Universitetet i Bergen, samtidig som omverdenen inviteres til å arrangere debatter, kulturarrangementer og konferanser.

Bevertning: Christie Café. Åpent mandag-fredag 08:00-16:00. Lørdag 11:00-17:00. 
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Ja
Anlegg for hørselshemmede:
Nei

UNIVERSITETSMUSEET, NATURHISTORIE, MED TÅRNSALEN (Muséplassen 3) – Nettside
Etter flere år med restaurering åpnet Universitetsmuseet, Naturhistorie i høsten 2019. Bergen Museum ble allerede grunnlagt i 1825, men det tok 40 år før museets permanente hjem stod ferdig på Sydnes. Samlingene ved Avdeling for naturhistorie omfatter botanikk, geologi og zoologi, og har aktivt samlet inn ny informasjon gjennom mer enn 100 år. Under Borealis åpner vi Tårnsalen for publikum, et rom som har vært stengt for offentligheten i nesten 100 år. Det blir kalt et av Bergens vakreste rom.

Bevertning: Christie Café. Åpent mandag-fredag 08:00-16:00. Lørdag 11:00-17:00
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei

ØSTRE (Østre skostredet 3) – Nettside
Østre er Norges eneste hus for lydkunst og elektronisk musikk. Det åpnet som et samarbeid mellom Ekko og Lydgalleriet høsten 2012 og har to prosjektrom for lydbasert kunst og uttrykksformer som befinner seg i krysningspunktet mellom elektronisk musikk, lydkunst og visuell kunst. Huset har som ambisjon å være en premissleverandør av nye kunstneriske uttrykk innenfor spennende og utfordrende rammer.

Bevertning: Ja
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Ja
Anlegg for hørselshemmede:
Nei