• Vi er halvveis!

Vi har nå lagt bak oss andre samling av Borealis Ung Komponist, og med det er vi halveis i mentorprogrammet vårt som skal avsluttes når de fire deltagerne presenterer sine nykomponerte verk under Borealis 2020. Denne gangen jobbet komponistene sammen med en ny mentor – vokalist og bevegelseskunstner Elaine Mitchener fra London. Elaine spesialiserer seg i eksperimentellt musikkteater, dans og improvisasjon.

Mandag 14. oktober møttes Elaine og komponistene i St. Jakobs kirke for å sette i gang workshopen. Den første dagen ble pust og kropp satt i fokus. Det ble snakket om kroppspråk og hvordan kroppen formidler levd liv og følelser. Fokuset flyttet seg naturlig over til å handle om komponistenes idéer, og hvordan de kan finne frem til hovedfokuset som de skal dyrke videre herfra. Elaine, som er en erfaren kunstner, delte erfaringer fra sitt eget arbeid med komponistene. 

Den praktiske delen av workshopen denne dagen gikk ut på å synge bursdagssangen. Alle fikk lov til å synge i hver sin toneart samtidig, og med så lange toner de klarte på et pust. Etterpå så de på grafiske partiturer og tok med seg steiner og pinner inn for å gå løs på fluxus-stykker sammen. 

De neste dagene ble tilbragt på Wrap – tverrfaglig produksjonslokale og arena for kunst i Møllendalsveien. Elaine, komponistene og ensemblet YrrY, utforsket og spiste gulrotsuppe vegg i vegg med en skrekkfilminnspilling. 

Nå har komponistene tid til å utvikle sine verk frem til neste samling, som tar sted 9.–11. desember. Da kommer Therese B. Ulvo til byen for å jobbe med dem.

Tweet This   Share this on Facebook