Borealis 2021: Raven Chacon med bestillingsverk til BIT20 Ensemble

Komponist Raven Chacon returnerer til Borealis i 2021 med et bestillingsverk skrevet for BIT20 Ensemble der han benytter stemme, feltopptak og video, komponert og designet med tanke på de endrede betingelsene for live-fremførelser og sosiale samlinger. I bestillingsverket benytter Chacon sin utøver-bakgrunn innen støy og elektronikk i kombinasjon med hans lange erfaring med å komponere akustiske kammerverk. Chacon har holdt sitt virke som soloutøver og komponist separert og bestillingsverket er derfor en unik og ny sammensmeltning av de to verdenene som Chacon opererer i. Kammerverk fra Chacon sin portfølje vil også presenteres sammen med bestillingsverket. 

Chacon har lang fartstid med å skrive for klassisk instrumentasjon, og har vunnet flere priser og mottatt stipender for sitt imponerende arbeid innen komposisjon. Chacon var i Bergen under Borealis i 2018 da BIT20 String Quartet fremførte hans verk «The Journey of the Horizontal People». Han stod også selv på scenen på denne festivalen og gjorde et suggererende og intenst solosett på Bergen Kunsthall. 

Chacon er fra Fort Defiance, Navajo Nation – det største reservatet for urbefolkningen i USA, og er bosatt i Albuquerque i New Mexico. Hans arbeid har blitt presentert på alt fra Whitney Biennale til documenta 14.

Vi gleder oss til å presentere musikken hans under Borealis 2021 – og til å samarbeide med et av Nordens fremste samtidsmusikkensembler igjen; BIT20 Ensemble.