700 Bliss

700 Bliss er et eksperimentelt klubb-prosjekt bestående av DJ Haram og Moor Mother fra Philadelphia. De startet sitt kreative samarbeid i 2014 og ga ut sin første EP, Spa 700, i 2018 gjennom plateselskapene Halcyon Veil og Don Giovanni.

DJ Haram og Moor Mother møttes i Philadelphia sitt pulserende kunst- og musikkmiljø, der ulike disipliner blandes sammen, og politiske aktivisme er en del av kunstutrykkene. 700 Bliss sin musikk reflekterer en altomfattende tilnærming til ulike stilarter, gjennom å filtrere rap, noise, club og folkemusikk gjennom modulerte og forvrengte samplere.

Deres debut-EP Spa 700 tilbyr engstelige rytmer. Lag på lag av lyd balanseres med delikate og luftige beats laget av både samples og funnet materiale. 700 Bliss ønsker å skape nye melodier som driver frem tekster om kamp, underkastelse og sosial fremmedgjøring i en urettferdig verden.

Utenfor 700 Bliss har Moor Mother og DJ Haram satt sitt preg på samtidens club og elektroniske verden med en rekke utgivelser de siste tre årene. Moor Mother ble kjent med plata Fetish Bones, og fulgte raskt opp denne med The Motionless Present, samt en delt EP med Jewelry titulert Crime Waves. Hun ble også en del av frijazz- og spoken word-gruppen Irreversible Entanglements, som debuterte med deres LP ved samme navn i 2017. DJ Haram er del av Discwoman collective som har hatt jevnlige turnéer rundt om i verden. Hun har også gitt ut sine musikkmikser på digitale plattformer som The Fader og Truants. Dj Haram er vert for Rage Radio på Rinse.FM, og har også laget mange remikser og originale solo-produksjoner siden 2016.