Alnæs/Nørstebø/Meaas Svendsen

Tre, metall, lunger, bevissthet, underbevissthet... Vilde Sandve Alnæs, Henrik Munkeby Nørstebø og Christian Meaas Svendsen debuterer som improviserende trio i en tid hvor musikeres kolliderende lydbølger er en sjelden og etterlengtet vare. Felles har de blant annet medlemskap i samtidsmusikkensemblet “Aksiom”, og har tidligere også spilt sammen i eksperimenterende sammenhenger. Det er meningsløst å prøve å beskrive noe som enda ikke har vært, men det anes at dette møtet fort kan bli en erupsjon av innestengt sosialmusikalsk energi. 

Vilde Sandve Alnæs har spesialisert seg på friimprovisasjon og samtidsmusikk, og har en mastergrad i klassisk musikk fra NMH i Oslo. Hennes hovedprosjekt, Vilde&Inga, har turnért over store deler av Europa, gitt ut plater på ECM og SOFA og blitt tildelt De Unges Lindemanpris. Hun er også medlem av ‘Senter for Kollektivt Skapande’, spiller i kammerorkesteret Ensemble Allegria og improvisasjonstrioen Azkadenya, med Inga Aas og Sidsel Endresen.

Henrik Munkeby Nørstebø jobber som utøvende trombonist og lydkunstner, og komponerer egen musikk med utgangspunkt i kraftig forsterkning av brassinstrumentet, ispedd eksterne lydkilder som halvklarinett og diverse støygeneratorer. Den primitive messingkonstruksjonen fortsetter å være en kilde til både fortvilelse og kjærlighet, og han bruker bortvelgelse av materiale som metode i en pågående fysisk og psykisk prosess hvor hans tålmodige og forskende halvdel kontinuerlig kræsjer med den selvransakende og rastløse.

Christian Meaas Svendsen er en bassist med klassisk i arma, jazz i beina, komposisjon i hodet og M U S I K K i hjertet. Med bass, bue/r og sin egen kropp som utgangspunkt, jobber han med et unikt lyd- og bevegelsesunivers. Lyd og musikk er relasjoner, og kontrabassen er et fysisk instrument som kan tilnærmes på så mange andre måter enn den tradisjonelle måten å spille det på. Han karakteriseres som søkende, utfordrende og innovativ, og jobber mot å bli en særegen musiker, og en brobygger mellom den klassiske, kontemporære, den frie og den rytmiske musikktradisjonen.