Philip Venables

Philip Venables er en britisk komponist og har blitt beskrevet som "en arresterende original musikalsk personlighet" av Alex Ross i The New Yorker. Han har produsert alt fra opera, musikaler, multimedia-konserter og kammermusikk. Et eklektisk spenn mellom stiler og påvirkninger, og temaer som ofte rører ved sosialpolitikk, vold, kjønn og historiefortelling kjennetegner hans karriere.

Philip sin første opera 4.48 Psychosis ble fremført i The Royal Opera i London, og var en adapsjon av Sarah Kane sitt manuskript ved samme navn. Operaen vant en rekke priser og fikk overveldende ros: "rått, sterkt og skjærende ærlig" (The Telegraph); "han tar bakhåndsangrep på og forfrisker en gammel kunstform" (The Observer).

Philip sin seneste opera Denis & Katya var regissert og dramatisert av Ted Huffman, som han også samarbeider med på verket skrevt for Andreas Borregaard som skal fremføres på Borealis 2021. Denis & Katya vant flere priser og utmerkelser og ble beskrevet som "det mest brilliante originale opera-verket jeg har sett dette tiåret... en sensitiv, subtil og dypt spørrende meditasjon rundt ungdom, voyeurisme og sosiale mediers tidsalder" (Musical America)

Foto: Harald Hoff

Artist nettside