Ted Huffman

Ted Huffman er en dramatiker og regissør født i New York. Ted studerte humaniora ved Yale og var lærling ved San Francisco sitt Merola Opera-program. Hans siste stykke, Denis & Katya, en opera basert på en sann historie komponert sammen med Philip Venables for Opera Philadelphia, vant Fedora Generali-prisen i 2019 og Ivor Novello-prisen for scene-arbeid i 2020. I tillegg ble stykket nominert til den Internasjonale Opera-prisen og Opernwelt Jarhrbuch-prisene. Kritikere har blant annet kalt stykket for “en intim, hjemsøkende triumf” (New York Times) og “oppfriskende originalt og tyngende mektig" (The Telegraph).

Ted sin første opera 4.48 Psychosis, også et samarbeid med Philip Venables, ble fremført i The Royal Opera i London, og var en adapsjon av Sarah Kane sitt manuskript ved samme navn. Operaen vant en rekke priser og fikk overveldende ros: "rått, sterkt og skjærende ærlig" (The Telegraph); "han tar bakhåndsangrep på og forfrisker en gammel kunstform" (The Observer).

Ted er født og oppvokst i New York og har studert humaniora ved Yale University og vært lærling ved The Merola Opera Program i San Francisco.

Artist nettside