Borealis Anbefaler i desember

Juleferien er rett rundt hjørnet. Og selv om pinnekjøtt og ribbe er godt, er det også viktig med mat for sjelen, og slikt er det tid til i ferien. 

Vi anbefaler deg å lytte til Beatrice Dillon sitt debutalbum Workaround som står på The Guardian sin liste over Beste Album i 2020.

Kanskje trenger du også å utagere i løpet av ferien – i så tilfelle kan du ta turen til Galleri Entrée der kunstner Lin Wang har satt opp en ad hoc tatoveringssjappe: Exotic Dreams Tattoo Shop. Hun tar i mot personlige historier i bytte mot en vaskeekte tatovering. 

Om du ønsker å fortsette turen når du først er i byen, kan du gå videre til Bergen Kunsthall som holder åpent med utstillingen Basically av Nikima Jagudajev. Dette er et pågående live-arrangement, hvor du inviteres til å oppleve koreografi, øving, diskusjon og iscenesettelse av bevegelsesbasert arbeid. Utstillingen er spesialtilpasset Covid-regulasjoner.

Om du sliter med julegavene til dine kunstneriske venner, hva med å gi en kunstbok til å prege stuebordet? Bergen Art Book Fair selger bøker online i år. Vi kan for eksempel anbefale Can You Make The Band Name Bigger? – The Poster Art of Luke Drozd, et resultat av 15 års arbeid med plakat-design for musikkindustrien.

Vi håper ellers at du vil være med oss i å støtte de lokale butikkene i byen vår! Sjekk ut @beholdbergen på Instagram for tips til hvilke små-butikker det er verdt å støtte gjennom julegave-shoppingen, og sjekk ut videoen som ble laget da aktivistene bak instagram-profilen satte opp plakater over hele Bergen sentrum!