Transgender Awareness Week

Denne uken arrangeres Transgender Awareness Week for alle første gang i Norge! Den norske markeringen er et Bergensinitiativ og er organisert av SAGA (Sexuality and Gender Acceptance), Skeiv Verden Vest og PKI (Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens). Markeringen har et fokus på arabisk språk og tilbyr programmet og flere arrangementer på arabisk. Programmet er stort sett digitalt i år av naturlige grunner, og er fylt opp med alt fra samtaler og radioshow til lytteseanser – gå til Trans Awareness Week sin Facebook-side for detaljert program og informasjon! 

I anledning denne viktige markeringen vender Borealis blikket bakover til noen av de fantastiske artistene som har opptrådt på festivalen, for å støtte og belyse musikken og arbeidet til skeive/ trans/ ikke-binære musikere! Følg med på vår Instagram og Facebook-side gjennom uken!

Borealis er en festival for eksperimentell musikk som har eksistert siden 2004. En viktig del av Borealis sin virksomhet er ikke bare å arrangere festival, men også å bruke plattformen vi har til å belyse skeivheter i samfunnet, og i det små, bidra til å skape det samfunnet vi ønsker å se i fremtiden. Borealis ønsker å representere samfunnets mangfold, på og av scenen og i publikum, og å skape og vise frem rollemodeller som ikke følger strømmen. Vi heier på organsisajoner som SAGA, Skeiv Verden Vest og PKI som jobber med å opplyse om transrelaterte temaer og støtte opp om transpersoner og deres behov, og er utrolig glade for at vi endelig har en markering i Norge som kan sette ekstra fokus på dette!