Abdu Ali's as they lay (online only)

18.03.
21:00–22:30
Dette arrangementet er online
Meld deg på med grønn knapp:
This event is online
Sign up with green button:


Ord av Temi Odumosu
Poesi av Mecca Verdell

Under en vill natt på Borealis i 2016 ble Bergen trollbundet av Baltimore sin skeive, svarte diva Abdu Ali på Landmark, gjennom en oppløftende live-opptreden. Nå i 2021 returnerer de til Bergen, med det grenseløse, kuraterte prosjektet as they lay.

Prosjektet vil under festivalen bli presentert som en ny film som forsterker solidariteten og den kollektive bevisstheten rundt det å være en svart artist. Filmen utforsker viktigheten av å opprettholde en dialog med diasporaen og knytter bånd mellom Baltimore og Bergen – USA og Skandinavia.  Filmen følger ikke et kronologisk narrativ, men er et eksperimentelt prosjekt som bruker dialog, lyd og arkivbilder for å skape en sanselig studie av de transnasjonale erfaringene til et utvalg svarte artister. Filmvisningen etterfølges av en åpen diskusjon der svarte stemmer settes i fokus. Prosjektet er ledet av Abdu Ali og Markele Cullins, begge bosatt i Baltimore, USA. 

Arrangementet ønsker å fremheve svarte stemmer i diskusjonen, men alle som er interessert er velkommen til å delta på arrangementet. 

Foto: Micah Wood og Amira Green

Støttet av Fritt Ord, Vestland fylkeskommune og Bergen kommune