Bortenfor partituret: Raven Chacon i samtale med Candice Hopkins og Dylan Robinson

18.03.
13:00–14:30
Dette arrangementet er online
Meld deg på med grønn knapp:
This event is online
Sign up with green button:

Denne samtalen vil presenteres i form av en video, etterfulgt av Raven Chacon som svarer på spørsmål fra publikum. Du får mer informasjon ved å melde deg på via Kjøp Billett-knappen over her.

Du kan se en utstilling av Raven Chacon sine papir-partiturer på Åsane Kulturhus gjennom uke 11, og se et nyere konseptuelt partitur Dispatch unnfanget i samarbeid mellom Raven Chacon og Candice Hopkins projesert på Åsane Bibliotek. Hør Raven Chacon opprådt av BIT20 Ensemble på søndag 21. mars kl. 20.00, live på Åsane Kulturhus, og online.

Under avslutningskonserten til Borealis 2021 presenteres et nytt verk skrevet for BIT20 Ensemble av komponist Raven Chacon. Chacon, er fra Fort Defiance, Navajo Nation i USA, og kan ikke være fysisk tilstede i Bergen under festivalen, men hans musikk – plantet både innen klassisk komposisjon, improvisasjon og noise-musikk – kan likevel reise gjennom partituret. Chacon sine partiturer kommer i mange former; på flagg, malt på bygninger, som videoer og som reklametavler ved veikanten, så vel som på papir for musikere; og de kommuniserer ofte mer enn bare det musikalske materialet. 

I anledning Borealis 2021 møter Chacon kurator og forfatter Candice Hopkins fra First Nation*-samfunnet Carcross/ Tagish i Canada, og professor Dylan Robinson, en xwélméxw-kunstner og skribent fra First Nation*-samfunnet Stó:lō i Canada, samt forskningsprofessor i urbefolknings-kunst for The Canada Research Chair ved Queen's University. De tre har nylig jobbet sammen på utstillingen Soundings: An Exhibition in Five Parts som tok for seg spørsmålet \"Hvordan kan et partitur være en oppfordring til og verktøy for dekolonisering?\".  I denne samtalen utforsker Chacon, Hopkins og Robinson partituret som idé, ikke bare som et oversettelses-verktøy for lydlige idéer, men også som et verktøy for å organisere, og som oppfordring til handling, som visuelle tegn og forstyrrende tilstedeværelser. 

*Canada sin urbefolkning deles i tre hovedgrupper: First Nations (urbefolkning sør for polarsirkelen, tidligere kalt 'indianere'), métiser og inuitter. Det er 634 First Nations i Canada.

Støttet av Fritt Ord, Vestland fylkeskommune og Bergen kommune