Raven Chacon & BIT20 Ensemble – Double Weaving

21.03.
20:00–21:00
Åsane kulturhus
Konserten er Live
Chacon's nye verk "Owl Song" kan sees Online
Live: kjøp billett.
Online: se den gratis her  
Verdenspremiere

BIT20 Ensemble – ensemble
Trond Madsen – dirigent
Mari Galambos Grue – vokalist

Verk:
Double Weaving for String Quartet
American Ledger No.1 for full ensemble
Quiver for solo cello
Owl Song(verdenpremiere)

Komponist, musiker og lydkunstner Raven Chacon returnerer til Borealis i 2021 med et bestillingsverk skrevet for BIT20 Ensemble, der han benytter stemme, feltopptak og video, komponert og designet med tanke på den siste tids endrede betingelser for live-fremførelser og sosiale samlinger.

Chacon er fra Fort Defiance, Navajo Nation – det største reservatet for urbefolkningen i USA, og er bosatt i Albuquerque i New Mexico. Hans arbeid er variert og rører ved ideer rundt tid og stillhet, lydlige teksturer, unike landskap og politiske idealer. I bestillingsverket benytter Chacon sin utøver-bakgrunn innen støy og elektronikk i kombinasjon med sin lange erfaring med å komponere akustiske kammerverk. Chacon har alltid holdt sitt virke som soloutøver, lydkunstner og komponist separat, og bestillingsverket er derfor en unik og ny sammensmeltning av de verdenene som Chacon opererer i. Kammerverk fra Chacon sin portfølje vil også presenteres sammen med bestillingsverket. 

Chacon har lang fartstid med å skrive for klassisk instrumentasjon, og har vunnet flere priser og mottatt stipender for sitt imponerende arbeid innen komposisjon. Chacon var i Bergen under Borealis i 2018 da BIT20 String Quartet fremførte hans verk “The Journey of the Horizontal People”. Han stod også selv på scenen under festivalen og gjorde et suggererende og intenst støy-solosett på Bergen Kunsthall. Vi ønsker musikken hans hjertelig velkommen tilbake til Bergen og Åsane Kulturhus!

Presentert i samarbeid med BIT20 Ensemble.
Bestillingsverk støttet av Kulturrådet.