Marshall Trammell/Music Research Strategies – 11 Postures

19.03.
21:00–23:00
Bergen Kjøtt
Konserten er både Live&Online. 
Verdenspremiere
Kjøp billett til live-arrangementet på Bergen Kjøtt eller meld deg på online-arrangementet via Kjøp Billett-knappen over her.

Merk at det er litt kaldt i lokalene på Bergen Kjøtt, så husk å ta med en varm genser!

Les mer om vår gjestekunstner Marshall Trammell og prosjektet Warrior Ethos / Warrior Ecologies her

Borealis sin gjestekunstner Marshall Trammell har premiere på sin ferske performance-film og diskusjon der han kobler det historiske Pueblo-opprøret i 1680 til nåtidens Bergen. Trammell knytter sammen et vev av disipliner, kulturer og historier i sin virksomhet. I sin forsknings- og diskusjonspraksis bruker han quiltekoder fra the Underground Railroad (UGRR) som utgangspunkt for å skape diskusjon rundt representasjon, solidaritet og ulike former for motstand og motstandsbevegelser som er tilstede i samfunnene vi lever i. The Underground Railroad er navnet på et nettverk av hemmelige fluktruter og tilfluktssteder som afro-amerikanske slaver kunne benytte for å flykte fra fangenskapen og torturen de var utsatt for i den sørlige delen av USA. Quiltede tepper med ulike mønstre ble benyttet langs denne ruten og utenfor tilfluktsstedene for å formidle kodede beskjeder som skulle være til hjelp for dem som var på flukt.

I denne nye filmen bestilt av Borealis fremfører han elleve nye quiltekoder laget av mennesker bosatt i Albuquerque, New Mexico. I dette samfunnet er minnet om Pueblo-opprøret fra 1680 – et blodig sammenstøt mellom det amerikanske urfolket bosatt i New Mexico og de spanske kolonistene – fortsatt en hendelse som resonnerer i befolkningen den dag i dag. Trammell som også er perkusjonist har utformet ulike posisjoner på trommesettet sitt, som sin tolkning av disse elleve kodene. Disse blir presentert i filmen, sammen med en fremførelse der han bruker kodene som et grafisk partitur for å lage musikk. Etter fremførelsen følger en seanse med Marshall live fra sitt hjem i Oakland, LA, der han sammen med publikum i Bergen reflekterer over idéene og lydene skapt ut av disse elleve quiltekodene.

Foto: Agatha Urbaniak

Warrior Ethos / Warrior Ecologies er støttet av Kulturrådet.