Nikima Jagudajev – Basically

19.03.
18:00–00:00
Bergen Kunsthall

Kom når du vil i tidsrommet 18:00–00:00.

Performancen har ingen start eller slutt, og kan oppleves når du vil, og hvor lenge du vil.

Nikima Jagudajev – koreografi
Jordan Balaber & Lester St. Louis – komposisjon
Bård Aarvik – gitar og dans
Nikoline Ursin Erichsen – komposisjon og dans
Amalia Wiatr Lewis – dans
Emmanuel Diela Nkita – dans
Salomon Poutsma – gitar og dans
Julie Silset – DJ og soundtrack
Magnus Håland Sunde – batikk og tekstilproduksjon
Alexandra Tveit – dans
Marie Ursin – dans

Etter et år der mange har måttet tenke nytt om hvordan et kulturarrangement eksisterer er vi glade for i samarbeid med Bergen Kunsthall å presentere en unik kveldsperformance av koreograf Nikima Jagudajev sitt prosjekt Basically. Jagudajev har i hele vinter forvandlet Bergen Kunsthall sitt Galleri V til sin boltreplass, der hun gjennom auditions, samtaler og diskusjoner har jobbet frem Basically, som involverer lokale musikere, dansere og kunstnere såvel som hennes internasjonale samarbeidspartnere som komponistene Jordan Balaber og Lester St. Louis. Jagudajev sin praksis dreier seg ofte rundt hvordan mennesker kommer sammen. Arbeidene hennes inviterer deltagere og publikum til å ta del i åpne, udefinerbare situasjoner, hvor man i fellesskap skaper nye rom, og en ny alternativ kurs eller retning.

Basically er en gjentagende og meditativ performance, og strekker seg over en hel kveld. Arbeidet inkorporerer både dans, musikk og langsomme måter å samles på. Verket er satt sammen av ulike koreografiske sekvenser, som utøverne utfører når som helst i løpet av de seks timene, og du kan stikke innom akkurat når det måtte passe.

Presentert i samarbeid med Bergen Kunsthall.
Utstillingen Basically er en del av Bergen Kunsthall sitt program Speculative Histories. Performancene er presentert i samarbeid med Oktoberdans, BiT Teatergarasjen og Borealis.
Støttet som del av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Kreativt Europa-programmet til EU.