Resonating Nordnes: eksperimentelle filmer på Cinemateket i Bergen

20.03.
10:00–15:20
Cinemateket i Bergen

Program

10.00–10.35: Fantastic Gardens (35’) (barneprogram)

11.30–12.20: A Song Often Heard on the Radio (50’) (voksne)

13.00–13.35: Fantastic Gardens (35’) (barneprogram)

14.30–15.20: A Song Often Heard on the Radio (50’) (voksne)

Fantastic Gardens:

Mirai Mizue (JP) – Chaotic Order

Marie Menken (USA) – Glimpse of a Garden

Marie-Pierre Bonniol (FR) – Babylone

Jodie Mack (UK) – Something Between Us

Tableau#3 (FR) – Jardin Fantastique

Ishu Patel (CN) – Paradis

A Song Often Heard on the Radio:

Jenna Sutela – nimiia cétiï

Krsto Papić – Nek se cuje i nas glas (Let Our Voices Be Heard Too)

Raven Chacon & Cristobal Martinez – A Song Often Played On The Radio 

 

Dagen byr også på andre arrangementer rundt omkring på Nordnes. Ta med deg badetøyet og bestill tid på Nordnes sjøbad der multikunstner og musiker Jenny Berger Myhre har satt sammen en sprudlende spilleliste spesielt for anledningen. I Nykirken kan du booke deg inn på Det Elektriske Korps sin trommemaskinworkshop SPILL MED HJERTET TIL LIVETS DANS , eller dra på FM-jakt rundt omkring på halvøya!

Velkommen til et vibrerende Nordnes!

Borealis og Cinemateket i Bergen slår seg sammen for å presentere en ettermiddag med eksperimentell film under Borealis 2021! Oppdag fantastiske hager gjennom animasjon og lys i et spesialsydd filmprogram for barn, og se tre kunstnerfilmer om kommunikasjon og minnet, med språk fra mars, jugoslaviske bønder og utforskere i New Mexico. 

*Dette arrangementet er en del av Resonating Nordnes – en en-dags utforsking av Nordnes-halvøya gjennom lyd og bilde. Resonating Nordnes (Nordnes resonnerer) er inspirert av Eva Kun og Arne Ingvaldsen sitt prosjekt Mellom Rommene fra 1990, som fylte opp Bergens mellomrom med kunst. Over samme lest skal Resonating Nordnes fylle mellomrommene som øyet ikke kan se, med lyder. Sjekk ut de andre tingene som foregår denne dagen på vår arrangementsside.

 

Fantastic Gardens – kortfilmer for barn (35 minutter)

Ta steget inn i et fargesprakende spesielt kosmos med krystaller som legger seg i en hage full av farger, et mysterium i myren, og en fugl som gjør seg om til et palass. Filmene er laget av Mirai Mizue, Marie Menken, Jodie Mack, Ishu Patel, Marie-Pierre Bonniol og Isabelle Dehay. 

Dette filmprogrammet er kuratert av Experiment 120. Anbefalt for barn fra 7 år og oppover. 

 

A Song Often Heard on the Radio – kortfilmer for voksne (50 minutter)

Ikke gå glipp av disse eksperimentelle filmene som utforsker idéer rundt kommunikasjon og minnet. Finske Jenna Sutela sitt audiovisuelle verk nimiia cétiï bruker maskinlæring til å lage et nytt skrift- og talespråk, mens Krsto Papić Nek se cuje i nas glas fra 1971 er et portrett av jugoslaviske bønder som knytter bånd gjennom piratradiovirksomhet. Raven Chacon som er aktuell på Borealis 2021 bidrar med et kort drama skapt i samarbeid med Cristobal Martinez som omhandler rivaliserende utforskere i New Mexico sin ørken, som oppdager sin egentlige identitet. 


Presentert i samarbeid med Cinemateket i Bergen og Experiment 120