Åpningskveld: BIT20 Ensemble String Quartet + RAGE Thormbones + Nothing Personal

Åpningskveld: BIT20 Ensemble String Quartet + RAGE Thormbones + Nothing Personal
16.03.
19:00–22:00
Kulturhuset i Bergen

Hele kvelden

275,–/250,–/200,–

Kun Nothing Personal

175,–/150,–/125,–
*norgespremierer*

Åpningskvelden finner sted i alle tre etasjene på Kulturhuset i Bergen.
Ved kjøp av billett til åpningen får du tilgang på alle konsertene.
Det selges også separat billett til siste del av kvelden med Nothing Personal.
Baren i 1. etg er åpen.

19.00–22.00

3. etg BIT20 Ensemble String Quartet
2. etg RAGE Thormbones
1. etg Nothing Personal
Tobias Gulbrandsen – visuals

BIT20 Ensemble String Quartet
Alexander Kagan – fiolin 1
Jutta Morgenstern – fiolin 2
Liene Klava – bratsj
Agnese Rugevica – cello
Manuel Hofstätter – percussion

Catherine Lambdivisio spiralis XII3'45
Roscoe Mitchell – 9/9/99 with CARDS  12’
Susie IbarraPulsation 7’30

Gå også på:
File Under Freedom – en omfattende gruppeutstilling på Bergen Kunsthall som kretser omkring temaet improvisasjon i kunst og musikk, med verk av blant annet Roscoe Mitchell og Marshall Trammell.

Foto: Thor Brødreskift, Maria Saxegaard, Joseph Blough, Mats O Hansson

Kvelden starter i toppetasjen, med tre norgespremierer på verker fra nålevende amerikanske komponister skrevet for strykekvartett, fremført av Bergens egen BIT20 Ensemble String Quartet. Den anerkjente musikeren og komponisten Roscoe Mitchell, som har en prominent plass under årets festival, har tatt med seg verket 9/9/99 with CARDS som utforsker improvisasjon og notert musikk. divisio spiralis av Catherine Lamb, en annen av årets profilerte komponister, gir en smakebit på hennes forkjærlighet for mikrotonalitetens verden, mens den filipinsk-amerikanske perkusjonisten Susie Ibarra sitt verk Pulsation utforsker det levende signalspråket fra den fillipinske kulintang-tradisjonen.

I midtetasjen finner du Mattie og Weston, to mennesker med en greie for tromboner. Med bearbeidede instrumenter som får dem til å se ut som en billigversjon av Ghostbusters, utforsker de mindre eksklusive varianter av blåsbare rør under navnet RAGE Thormbones. Denne høylydte duoen undersøker mulighetene som ligger i å komprimere luft, og trekker inspirasjon fra ny musikk, drone, støy samt en rekke blåsertradisjoner fra hele verden.

For å sette et deilig punktum for kvelden, men et energisk startskudd for festivalen, tar den Oslo-baserte trioen Nothing Personal over grunnplanet av huset med sin blanding av synth-støy, stramme vokalharmonier og glidende beats. Solveig Wang, Dorothea Økland og Thea Emilie Wang dekonstruerer låtskriving, og utforsker de vage rommene mellom det analoge og digitale. Forvent deg sprudlende synthlyder i konkurranse med luftig klarinett, flyktig perk, krydret med fengende melodilinjer. En oppløftende og eksperimentell avslutning på åpningskvelden! 

Presentert i samarbeid med Bergen Kunsthall og BIT20 Ensemble