Resonating Nordnes: Niilas – Musikk for sjøbading

Resonating Nordnes: Niilas – Musikk for sjøbading
20.03.
11:00–12:00
Nordnes Sjøbad

Billetter

*verdenspremiere*

Konserten varer 11.00–12.00.
Konsert inkl. bading: 230,–/205,–/180,–/140,– (UTSOLGT)
Konsert eks. bading: 150,–/125,–/100,–
Billetter for salg via Borealis gjelder i perioden 10.00–12.00.

Nordnes Sjøbad er åpent fra 10.00–16.00
Billetter til Nordnes Sjøbad etter konserten kan fortsatt kjøpes i døren.

Dette arrangementet er en del av Resonating Nordnes.
Konserten strømmes også live på borealisfestival.no

Niilas

Foto: Christine Bouché

Bergens nye stolthet – den Spellemannprisvinnende guruen innen elektronisk musikk – Niilas vender blikket mot havet i et bestillingsverk som skal fremføres for svømmende lyttere på Bergensperlen Nordnes Sjøbad.

Niilas gled inn i det nasjonale rampelyset under pandemien som et overraskende stjerneskudd innen norsk klubbmusikk med sitt selv-utgitte elektronika-album Also This Will Change. På samme tid som albumet kom ut flyttet han inn i De Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen – et tidligere fattighus for sjøfolk, og enker av sjømenn. I dette historiske røde teglsteinsbygget startet Niilas å utforske friere komposisjon og et mer langstrakt musikalsk format. Det nye verket, bestilt av Borealis, trekker på de livlige lydene fra hans eldre medbeboere, feltopptak fra de falleferdige instrumentene i fellesrommet, stemningsfull elektronisk musikk, og hans egen lidenskap for å svømme i det iskalde fjordvannet. Alt dette knyttes sammen av tematikk som sjøbading, sjø, hav, flyt og flytende lyder med forankring i Niilas sin bopel.

De Sjøfarendes Aldershjem ble etablert på 1500-tallet som et fattighus for sjøfolk, og har brent ned hele tre ganger. På 1800-tallet ble det flyttet til sin nåværende plassering i Haugeveien på Nordnes. Bygget ligger et steinkast unna det 110 år gamle offentlige sjøbadet på Nordnes på tuppen av byen, ut mot det åpne havet. Niilas som har vokst opp i Bergen, og med tilknytning i det sjøsamiske samfunnet i Kåfjord i Nord-Norge, har en unik kobling til både naturen og sjøen. Under Borealis presenterer han denne musikalske meditasjonen over sjøen, som kan oppleves i vannet! Hopp inn!

Presentert i samarbeid med Nordnes Sjøbad
Bestillingsverk støttet av Kulturrådet