Sjøforsvarets musikkorps: Roscoe Mitchell, Kristine Tjøgersen & Rolf Gupta

Sjøforsvarets musikkorps: Roscoe Mitchell, Kristine Tjøgersen & Rolf Gupta
17.03.
19:00–20:00
Universitetsaulaen i Bergen

Billetter

200,–/175,–/125,–
*verdenspremiere*

Sjøforsvarets musikkorps – orkester
Rolf Gupta – dirigent

Kristine Tjøgersen – Spiracle 6’
Roscoe MitchellNONAAH (for militærkorps, arr./orkestr. John McCowen) 20'
Rolf Gupta – In Memoriam 20'

Gå også på:
Åpningskveld Borealis 2022 (verk av Roscoe Mitchell for strykekvartett)
Roscoe Mitchell i samtale med John McCowen
Avslutningskonsert Borealis 2022 (solo + duokonsert med Roscoe Mitchell & John McCowen)
File Under Freedom – en omfattende gruppeutstilling på Bergen Kunsthall som kretser omkring temaet improvisasjon i kunst og musikk, med verk av blant annet Roscoe Mitchell og Marshall Trammell

Foto: Sjur Pollen

Virtuos improvisasjon, religiøs indisk sang, og haiens anatomi er noe av komponentene som finner veien inn i denne kveldens strålende repertoar av nye komposisjoner for Sjøforsvarets musikkorps. Midtpunktet denne kvelden er et nytt verk fra den anerkjente amerikanske komponisten og improvisatøren Roscoe Mitchell som gjester Bergen i anledning Borealis. Sammen med sin medmusiker og samarbeidspartner over mange år, John McCowen, har han arrangert en ny versjon for militærband av det ikoniske verket sitt NONAAH. Verket som opprinnelig ble skrevet for solo-saksofon, ble først spillt inn i 1976 og bestod av ville, vinklede hopp over hele registeret til saksofonen. I løpet av ti-årene som fulgte har Mitchell bearbeidet dette verket til ulike versjoner både for trio, kvartett, kammerorkester og orkester, med ulik intensitet og kompleksitet. Det er dette velbevandrede verket som denne kvelden fremføres av Sjøforvarets musikkorps.
Ellers får man høre den norske komponisten og dirigenten Rolf Gupta sin siste utvikling av et verk som utforsker den vediske hymnen, Nāsadīya Sūkta – en vakker tekst om opprinnelsen av universet i den vediske tradisjonen.
Kristine Tjøgersen sitt verk Spiracle for brasskvintett åpner hele kvelden, der slap tounge-teknikk og flagrende lette lyder gir en assosiasjon til pustemekanismene til de som lever under vannoverflaten. 

Presentert i samarbeid med Sjøforsvarets musikkorps, Bergen Kunsthall og Universitetet i Bergen