UTSOLGT
Marshall Trammell – The Moon Is Down: The Status Quo Is My Enemy

UTSOLGT<br>Marshall Trammell – <em>The Moon Is Down: The Status Quo Is My Enemy</em>
18.03.
19:00–20:00
Bergen Kjøtt

Billetter

200,–/175,–/125,– (UTSOLGT)
*verdenspremiere*

Marshall Trammell – konsept & perkusjon
Anine Fatou Bråten – forsker & utøver
Dora Poni J. Loro – forsker & utøver
Carol Stampone – forsker & utøver
Wengeal Abebe – forsker & utøver 

Gå også på:
Borealis Samtale: Marshall Trammell om The Moon Is Down: The Status Quo Is My Enemy
File Under Freedom – en omfattende gruppeutstilling på Bergen Kunsthall som kretser omkring temaet improvisasjon i kunst og musikk, med verk av blant annet Roscoe Mitchell og Marshall Trammell

Foto: stillbilde fra filmen 11 Postures

.

Koder skjult i mønstre på lappetepper, utvidede perkusjonteknikker, svijern, den norske motstandsbevegelsen og spoken word er noen av elementene som smelter sammen i gjestekunstner Marshall Trammell sin nye forestilling skapt for fem stemmer og perkusjon. Under sitt gjestekunstneropphold i Bergen har han gått inn i samtaler, selv spilt og gått på konserter, holdt workshops for musikere og amatører, reflektert og lært om Norge, Bergen og samfunnet vi lever i. I The Moon Is Down: The Status Quo Is My Enemy setter han søkelyset på følelsen av solidaritet og fellesskapets handlekraft gjennom lyd og musikk, for å beskytte demokratiske rom. Verket henter sin tittel fra to steder: John Steinbeck sin roman fra 1942 med tittelen The Moon Is Down – en fiktiv gjenfortelling av den norske motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig. Romanen inspirerte Trammell til å utforske nåtidens motstand i det norske samfunnet, og hans nye forestilling er på sett og vis en moderne tolkning av Steinbeck’s historie. The Status Quo Is My Enemy er trukket fra samtaler om den normative væremåten i det norske samfunnet, og hvordan den tilsynelatende harmoniske skandinaviske  samfunnsmodellen kan være fremmedgjørende for dem som er marginaliserte grunnet hudfarge, kjønn eller bakgrunn. Fra ideer til bilder, fra bilder til lyd, fra lyd til forestilling, og forestilling til samtale – Trammell sin praksis bringer viktige samfunnskritiske samtaler frem i lyset og trekker på en lang historie av radikale politiske standpunkt og lydpraksiser. 

Presentert i samarbeid med Bergen Kjøtt
Gjestekunstneroppholdet og bestillingsverket til Marshall Trammell er støttet av Kulturrådet. Takk til BEK – Bergen senter for elektronisk kunst, for lån av utstyr!