Borealis Ung Komponist

Borealis Ung Komponist
17.03.
19:00–20:00
Høgskulen på Vestlandet, Mimes Brønn

Billetter

125,–/175,–/200,–
Verdenspremierer

18.15–18.45 Møt komponistene! Ikke gå glipp av muligheten til få innblikk i de fire komponistenes kreative hoder. Før premieren på verkene deres gir de publikum innblikk i Borealis Ung Komponist-prosessen, og tankene bak verkene.

Luke Drozd – An Interpretation of an Overhearing of a Collection of Coincidences 15'
Eline Rafteseth – How to lose oneself 15'
Susanne Xin – Nattasanger for flyktninger 15'
Guoste TamulynaiteMusicality 15'

Yrry:
Carmen Bovéda – cello
Mari Garcés – vokal
Håkon Skjæret – vibrafon
Owen Weaver – trommesett

Foto: Thor Brødreskift

Siden høsten 2022 har årets Borealis Ung Komponist-deltagere, Eline Rafteseth, Susanne Xin, Guoste Tamulynaite og Luke Drozd jobbet intenst med mentorene Camille Norment, Lo Kristenson og Øyvind Torvund for å skape nye lydbilder og utfordre seg selv som musikkskapere. Fokuset til mentorprogrammet er å lære av hverande, utforske hva det betyr å skrive musikk for et ensemble, og å formidle fire verk til Borealis-publikummet som representerer fire unike stemmer, samtidig som de utstråler en kollektiv kreativ energi. Med ulike og spennende bakgrunner innen alt fra komposisjon og visuell kunst, impro jazz og performance har de fire sammen hjulpet hverandre til å forme musikkstykker for ensemblet YrrY, bestående av vokalist Mari Galambos Grue, perkusjonistene Håkon Skjæret og Owen Weaver, og cellist Carmen Bóveda. Konserten markerer slutten på deres deltagelse i Borealis Ung Komponist, men starten på lysende reiser videre i den eksperimentelle musikkverdenen.

Presentert i samarbeid med Høgskulen på Vestlandet
Støttet av Kulturrådet & Bergen kommune. Susanne Xin – Nattasanger for flyktninger del av New Perspectives for Action. Et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.