Dykk inn i gamelan med Dewa Alit & Gamelan Salukat

Dykk inn i gamelan med Dewa Alit & Gamelan Salukat
15.03.
14:00–16:00
Håkonshallen

Billetter

100,–/150,–

Samtalen og workshopen holdes på engelsk.

Dewa Alit – komponist

Rob Waring – musiker, komponist & førsteamanuensis Norges Musikkhøgskole

Foto: Gamelan Salukat

I forkant av konserten der Dewa Alit sin musikk fremføres i Norge for første gang, gir gamelanekspert Rob Waring fra Norges musikkhøgskole, innsikt inn i Dewa Alit sin moderne fremgangsmåte i møte med den tradisjonsrike gamelan-musikken fra Indonesia. 

Dewa Alit er den fremste komponisten som opererer innen dette feltet i verden, og hans ensemble, Gamelan Salukat, presenterer musikk som trekker på denne tusen år gamle tradisjonen, med en moderne vri. 

Samtalen mellom Dewa Alit og Rob Waring vil gi innsikt i gamelan-tradisjonen, men de vil også drøfte hvordan vi lytter til krysskulturell samtidsmusikk. Hva trenger vi for å forstå “det nye” når vi ikke engang forstår “det gamle”. Hvilke lyttestrategier kan vi bruke? Kan vi komme unna eksotifiseringen og se andre klassiske tradisjoner som parallelle til våre egne? 

Medlemmer av ensemblet vil også være tilstede for å demonstrere ulike spilleteknikker og lyder som gjør denne musikken så unik. Det vil også vies tid til at publikum kan teste instrumentene. 

Støttet av Fritt Ord & Nordisk Kulturfond