Ensemble Contrechamps: Jernberg, Abbasi, Furrer & Cox

Ensemble Contrechamps: Jernberg, Abbasi, Furrer & Cox
16.03.
19:00–20:15
Håkonshallen

Billetter

180,–/225,–/250,–
Norgespremierer

Ensemble Contrechamps spiller
Anahita Abbasi – Faab IV / A femme fatale 10'
Sofia Jernberg – ዐይነ-እርግብ ( ) (Betydning på amarisk: Slør eller Duens øye) 12'
Beat Furrer – Gaspra 17'
Jessie Cox – Existence lies in-between 20'

Foto: David Furrer, Niloufar Shiri, Adrien H. Tillmann, Jon Edergren

Den sveitsiske eksperimentelle musikkgruppen Ensemble Contrechamps tar med seg det beste innen nykomponert musikk til Håkonshallen og Borealis 2023!

Med en internasjonal line-up byr denne konserten på utdrag fra et bestillingsverk fra den svenske vokalisten og komponisten Sofia Jernberg, norgespremierer på musikk fra to banebrytende komponister – den sveitsiske komponisten og trommeslageren Jessie Cox og den iranske komponisten Anahita Abbasi – og et klassisk verk fra den sveitsiske avantegarde-komponisten Beat Furrer. 

Gjennom disse fire verkene utforskes teksturen, uttrykket og mer abstrakte kombinasjoner av instrumentene til Ensemble Contrechamps: fløyte, bassklarinett, perkusjon, fiolin, bratsj, piano, cello og kontrabass. Med helt ulike inspirasjonskilder som afrofuturisme og den arketypiske femme fatale, skaper hvert verk en helt unik lydverden gjennom bruk av både konvensjonelle og ukonvensjonelle spilleteknikker. Sofia Jernberg er selv tilstede på scenen under norgespremieren av sitt verk, med sin imponerende palett av vokallyder. 

Ensemblet har eksistert i 40 år og har gått i front innen samtidsmusikken og det eksperimentelle musikkfeltet i Sveits. Contrechamps er opptatt av å utvikle verk og løfte frem nye komponister gjennom sine programmer. Det er en sjelden og unik mulighet å høre disse dedikerte musikerne utforske ny musikk i Bergen. 

Støttet av Pro Helvetia